Vprašanja - ZavarovanjeAli zavarovanje stanovanja, pohištva in sten krije plesen zaradi slabe izolacije bloka?

VPRAŠANJE:

Pred mesecem sem sklenila zavarovanje za stanovanje prek Domplana Kranj. Ta zajema stene pohištvo, itd. Natanko pred pol leta smo se vselili v stanovanje, kupili novo pohištvo in si ga uredili po našem okusu. Ko je prišel mraz, je za omaro začel nastajati moker madež, omara je bila na zunanji steni. Prihajali so "strokovnjaki iz Domplana" in me vsakič sproti malo manj ko okregali, da se v stanovanju ne suši mokrega perila itd. Ko smo kupili sušilni stroj, po njihovem predlogu, mokremu madežu ni bilo konca postajal je vedno večji, do te mere, da se je pojavila plesen. Sedaj pa me zanima, če to škodo tudi krijejo, saj nismo vedeli, da je izolacija tako zanič, saj čez steno se čuti mraz skoraj tako kot bi bil zunaj na vetru.

(Plesen zaradi slabe izolacije)


ODGOVOR:

Ne moremo vam povedati, kaj krije vaše zavarovanje, saj ne vemo točno, kakšno zavarovanje ste sklenili in s katerimi klavzulami. Predvsem pa so pomembni splošni pogoji, kjer je  v opisu podrobnosti jasno razvidno, kaj krije vaše zavarovanje.

07.07.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog