Vprašanja - Rože
Število ustreznih rezultatov: 86
Stran: 1 2 3
Kdaj naj posadim gladijole, da bodo cvetele po 20. oktobru? (Andreja)
Kdaj lahko sadim gladijole, da bodo cvetele nekje od 20. oktobra dalje in ali so lahko na prostem ali v topli gredi da bodo cvetele v omenjenem obdobju?... (SLONEP)
Kako obrezovati kavovec? (Jože)
V lončku imam že veliko let kavovec. Vzgojil sem ga iz semena. kako bi ga obrezoval, da bi imel liste po celi veji in ne samo na koncu vej. Hvala za odgovor in lep pozdrav ! Jože iz Ljubljane ... (SLONEP)
Kako urediti dolgo in ozko gredico? (Mary)
Pred hišo imam 7 m dolgo in 60 cm široko gredico, na katero bi rada zasadila same trajnice, ne preveč visoke. Gredica je na sončni strani. Na koncu imam vsajeno vrtnico-plezalko, katero bi pustila, ostale vrtnice pa bi rada zamenjala z drugimi rožami. ... (SLONEP)
Kako vzgajati papirjevec (Cyperus papirus)? (paoirus)
Kupila sem rožo papirus, a ne vem kaj dosti o njej, zato se obračam na vas, če mi lahko kaj poveste o njej.... (SLONEP)
Ali je okrasno lubje ustrezna zašita pred plevelom in ali je treba nekatere rože jesni res izkopati? (baucika)
Pred kratkim sem začela z urejanjem cvetlične grede, ki je dokaj na klancu (kak predlog glede zasaditve:-)). Posadila sem ogromno čebulic, nekatere že kukajo iz zemlje, nekatere še bodo (upam). Nekatere sorte so prezimne, nekatere pa ne. Mene predvsem zanima, če potrosim po tej gredi okrasno lubje (okrog rož, ki se razmnožujejo same), če s tem preprečim nadaljne razmnoževanje oz. zatrem, tako kot bi to naj delovalo proti plevelom. Sorte, ki bi jih bilo potrebno v jeseni vzeti iz zemlje ali obstaja možnost, da se pustijo v zemlji in se nekako zaščitijo pred zmrzaljo (hlevski gnoj, smrečje)? Z zadnjim vprašanjem vem, da sem prehitra ampak, dobro je vedeti. ... (SLONEP)
Katere trajnice naj zasadim na gredo s trajnicami? (poldka)
Imam cvetlično gredo 5 x 3 m na ravnem vrtu. Rada bi si jo uredila tako, da bi imela vedno cvetočo oziroma vedno živo. Prosim za nasvet kaj bi zasadila nanjo. Najraje bi imela kakšne trajnice, ki bi bolj prevladovale. ... (SLONEP)
Kje dobiti Lycoris radiata? (Seny)
Zanima me, ali kdo v naši prelepi deželi goji ali ima to prelepo rožo, ki izvira iz Japonske. Odgovorov iz vrtnarij ni, tako da sem že rahlo obupala.  ... (SLONEP)
Kako vzgajati bambus? (Mirjana)
Imam mali atrij. Kupila sem bambus (Pseudosasa japonica). Živim v osrednji Sloveniji. Na listku piše da je odporen na mraz. Pustiti ga nameravam v loncu. Ali naj ga presadim v večjega (naj delam z njim kot z balkonskimi rastlinami) ali naj ga takoj presadim v zelo velik o posodo? In kaj z njim pozimi ? Se zahvaljujem za odgovor.... (SLONEP)
Kdaj cveti citronka? (praznik)
Kdaj cveti citronka?... (SLONEP)
Kdaj in kako preplesti hibiskus? (Levinja)
Zanima me, kdaj in kako naj prepletem dva hibiskusa skupaj. Ali je najbolje preplesti mlade sadike in ali bodo imele dovolj prostora za rast?... (SLONEP)
Kako negovati rastlino pentas? (Jana)
Za rojstni dan so mi podarili veliko lončnico, vendar brez kartice z imenom. Slučajno sem ugotovila, da je tej rastlini ime pentas. Žal ne v literaturi ne na internetu ne najdem opisa. Najbolj me zanima, kako se jo prezimi. Mi lahko pomagate?... (SLONEP)
Kako negovati krokosmijo? (pavlina)
Kje bi lahko dobila gomolje krokosmije?. V Semenarni jih nimajo, tudi pri Merkurju ne. Ali jih sadimo v jeseni ali spomladi in kakšno nego ter zemljo potrebuje?. Hvala.... (SLONEP)
Ali lahko oveneli cvetovi spet oživijo? (anja)
Zanima me, če je možno, da bi rože spet cvetele. Nekaj dni sem bila z doma in sem na njih čisto pozabila, zdaj pa so deli cvetov rjavi. Zanima me, če jih je možno spet spraviti v prvotno stanje?... (SLONEP)
Zakaj voščenka ne cveti? (Zdenka)
Imam okoli 5 let staro voščenko (Hoya bella), raste z oporo (na kavljih obešeni poganjki) ob stropu v predsobi in za nadaljnjo rast v dolžino zmanjkuje prostora. Predvidevam, da temperatura in svetloba ustrezata. Rastlina je zdrava, vendar še ni zacvetela. Na pomlad jo bom presadila in prestavila na drugo mesto. Ali ji lahko skrajšam dolge poganjke?... (SLONEP)
Kje kupiti seme pepino melone? (makleja)
Kje dobiti seme ali sadike pepino melone (pepino solanum muricatum)?... (SLONEP)
Zakaj krotonu odpadajo listi? (Mojca)
Imam že kar precej velik kroton. Preko poletja ga imam zunaj, da nanj posije jutranje sonce. Večkrat ga postavim na dež. Tako se poleti tudi lepo olista in dobi fantastično rdečo barvo. Ko ga jeseni postavim v prostor, začnejo listi odpadati. Z razliko, da je letos to zelo rigorozno. Prostor, kjer stoji, je centralno ogrevan. Z vlažilnim aparatom skrbimo,da je vlažnost v prostoru okoli 60 %. Strokovnjaki pravijo, da je to dobro tudi za zdravje, pohištvo, rastline ... Stoji na prostoru, obdanem z dveh strani z okni, torej ima dovolj svetlobe. Ni izpostavljen prepihu. Zalivam po potrebi, nadzorujem vlažnost zemlje, da ne zastaja voda, gnojim, ... Rekla bi, da ima idealne pogoje! Ali je možen vzrok: že 2x, ko smo odšli od doma za nekaj dni, smo centralno ogrevanje zmanjšali na 17 stopinj? Sicer pa imamo 20, 21 stopinj. Za odgovor že vnaprej najlepša hvala!... (SLONEP)
Nasvet za zasaditev grede (Valerija)
Pozdravljeni, želela bi zasaditi cvetlično gredo kjer sta že posajena dva rododendrona in azeleja, sedaj me pa zanima katere cvetoče trajnice bi lahko uporabila da bi jih zasadila med te 3 rastilne. Lega teh rastlin je precej na sončni strani. Hvala za odgovor in lep pozdrav! Slika stanja:  ... (SLONEP)
Katere so primerne trajnice za v grede? (trajnice)
Katere so najprimernejše trajnice za v grede?... (SLONEP)
Kje dobiti redko pasijonko? (Milena)
Pozdravljeni, zanima me, kje bi lahko nabavila redek primer rdeče pasijonke, ki si jo močno želim ter katere vrste čajnih vrtnic priporočate za zasaditev, ki so najbolj odporne, zdrave?... (SLONEP)
Kdaj naj se lotim redčenja rastlin v ribniku? (Kaja)
V ribniku, velikem 5 x 8 m so se mi nenormalno močno razrasle različne rastline, predvsem takšne, ki rastejo v plitvi vodi in pa takšne, ki prekrivajo vodno površino. Kdaj je najbolj primeren čas, da se lotim njihovega odstranjevanja?... (SLONEP)
Kam naj posadim hortenzijo? (Pepe)
Kakšno rastišče potrebuje hortenzija?... (SLONEP)
Kako se znebiti nadležnega plevela - slaka? (barbara)
Pozdravljeni. Nekaj let nazaj, ko smo za gnojenje uporabili hlevski gnoj, je z njim na vrt prišel tudi slak, ogromno slaka. Vsako leto ga imam več in se ga ne morem znebiti. Kaj mi svetujete? Hvala in lp.... (SLONEP)
Katere rože na oknih na S in SZ strani? (NN)
Zanima me, katere rože bi lahko imela na oknih, ki so obrnjeni na SZ in S stran, nekatera so v večini v senci (spodnja, pritličje), nekatera pa imajo delno sonce (vmes), tista na vrhu pa imajo sonce skoraj ves čas čez dan, še posebej pa pozno popoldan do zatona sonca. Rada imam pelargonije in nageljne. Bi uspevale pelargonije? Če ne, kaj pa bi uspevalo, da bi bilo lepo? In še ob vrstni hiši je ozek vrt, kjer bi rada imela nekaj zimzelenega, ki prenaša zimo, nizke temperature, je pa delna senca. In v zemlji je pokrov za vodo- meteorne vode. Vmes je 2-4 m, pa spet pokrov za vodo- števci za vodo ter ograja- lesena, z betonskim robnikom. Rada bi nekaj nižjega (da zraste do 3/5-10m) sicer in tako, da varuje pred radovednimi pogledi sosedov in malo pred hrupom. Hvala za odgovor! Lp,... (SLONEP)
Ali lahko takoj po cvetenju presadim narcise? (Zdenka)
Ker potrebujem gredo, na kateri so zacvetele narcise, za trajno zasaditev z drugimi rastlinami, bi želela narcise takoj po cvetenju presaditi na stalno mesto v drugem delu vrta. Ali lahko to napravim že takoj po cvetenju, ali pa morda že celo prej, brez prevelike škode za rastline?... (SLONEP)
Ali lahko sadim rastline, ki bi jih morala jeseni, spomladi? (Zdenka)
Povsem urejamo nov okrasni vrt, na katerem bi poleg trate in nekaj okrasnih drevesc rada posadila precej trajnic, zlasti v škarpnike (mini vrtnice, sivko ter manjše prekrivne cvetice) ter v 40 cm široke obrobne gredice (okoli 20 metrov, sonce in senca), nekaj trajnic pa naj bi cvetelo tudi posamično ob robovih vrta (dalije, čebulnice, ipd.) Vprašanje: ali lahko že od marca dalje posadim tudi tiste čebulice, gomoljne ali koreninske trajnice, ki bi jih sicer bilo bolje posaditi jeseni?... (SLONEP)
Zakaj lokvanj noče cveteti? (Tjaša)
Spomladi smo kupili lokvanj. Ima rdečkaste, do 10 cm2 velike liste in temno lila cvetove. Lokvanj požene tudi do 5 popkov, a se ne odprejo vsi. Tisti, ki pa se odpre, cveti samo kakšen dan, potem se pa spet zapre in počasi izgine. Ker smo razočarani nad rastlino, vas prosim za pomoč. Lep pozdrav.... (SLONEP)
Katera stran hiše je najprimernejša za nagelj? (Brane)
Katera stran hiše je najprimernejša za gorenjski nagelj?... (SLONEP)
Kaj obžira lilije? (Tonček)
Pozdravljeni. Na vrtu imam lilije. Letos so začeli izginjati listi. Po podrobnem ogledu sem ugotovil, da so na listih nekakšni črni zdrizasti kupčki blata. Kaj bi to lahko bilo?... (SLONEP)
Kdaj obrezovati sivko? (struna)
Pozdravljeni! Imam sivko v lončku in me zanima, kako jo naj gojim. Prezimila je v kleti, na cca 10 stopinj in je kar dosti zrasla. Rada bi jo obrezala, pa ne vem kako in do kje. Stara je eno leto in še ni cvetela. Ali jo moram presaditi v večji lonec?... (SLONEP)
Katere rože so primerne za zimski vrt? (Monika)
Katere rože so primerne za rast v zimskem zastekljenem vrtu, kjer je poleti kar vroče?... (SLONEP)
Stran: 1 2 3
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog