Vprašanja - RožeKdaj in kako preplesti hibiskus?

VPRAŠANJE:

Zanima me, kdaj in kako naj prepletem dva hibiskusa skupaj. Ali je najbolje preplesti mlade sadike in ali bodo imele dovolj prostora za rast?

(Levinja)


ODGOVOR:

Dve rastlini boste lažje prepletli med seboj, če se boste za prepletanje odločili pri mladih rastlinah. Med rastjo ju med seboj redno prepletajte. Pri tem si pomagajte s širšimi trakovi iz blaga, s katerimi med seboj povežite stebli na mestih prepletanja. Kasneje trakove odstranite.

Poskusite lahko tudi s prepletanjem starejših rastlin, vendar bodite pri delu previdni, da ne poškodujete stebla. Stebla se bodo težje prepletala in pri tem nudila večji odpor. Trakove pustite toliko časa, da bodo stebla prenehala siliti k razpletanju.

15.12.2008 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog