Poliestrski bazeni

Če si pred hišo želimo bazen, ki bo bil videti malo drugače, potem je poliestrski bazen prava izbira. Odlikujejo ga estetski videz gladkih in tekočih linij, ki jih lahko dosežemo z uporabo posebne tehnologije.

Tehnologija poliestrskih smol in steklenih vlaken že dolgo ni namenjena le izdelavi plovil, ampak se je uveljavila tudi v bazenski tehniki. Tako so poliestrski bazeni izdelani iz poliestrske smole in steklenih vlaken, ki jih nanesejo na posebno izdelane kalupe različnih oblik in dimenzij. Vgradnja bazena je enostavna, navadno traja nekaj dni. Končni izdelek pripeljejo na želeno lokacijo in ga postavijo v naprej pripravljeno betonsko ploščo. Končni izdelek je lahko v enem kosu »monoblock« ali »modularni« iz dveh ali več delov, ki jih strokovnjaki sestavijo na gradbišču. Bazen zasujejo z mešanico peska in cementa, ki preprečuje izrivanje praznega bazena iz zemlje

Poleg lepega videza odlikuje te vrste bazenov tudi dolga življenjska doba (20 let in več), seveda ob upoštevanju pravil vzdrževanja.

Lahko izberemo tudi manjši poliestrski bazen, ki ga lahko namenimo za fontano, kot okras vrta, kot osnovo vrtne lagune zasajene z zelenjem ali kot otroški bazenček. Postavitev je enostavna, ker je bazenček izdelan iz poliestra in je precej prožen. Ima gibljivo dno, ki se prilagaja podlagi. Položimo ga na trdno podlago ali vkopljemo in zasujemo, ter utrdimo rob s tlakovci ali lesenim robnikom, ki služi kot opora bazenu.

Kljub višji ceni pa se zaradi raznolike izbire zanimivih oblik, hitre in enostavne gradnje in vzdrževanja ter dolge življenjske dobe, povečuje povpraševanje po poliestrskih bazenih, ki so tudi v zahodni Evropi najbolj prodajana vrsta bazenov.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

52. MOS

10.09.2019 - 15.09.2019 Mednarodni sejem obrti in podjetnosti.

Marmo+mac

25.09.2019 - 28.09.2019 Sejem kamna, tehnologij obdelave kamna in oblikovanja kamna.

Ambienta

09.10.2019 - 13.10.2019 46. mednarodni sejem pohištva.

57. Mednarodni sejem pohištva

05.11.2019 - 10.11.2019 Predstavitev celotne lesne industrije - od predelave lesa do končnih proizvodov.

Ambient Ljubljana

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem pohištva in druge notranje opreme.

Anketa

Moja hiša potrebuje