Liner bazeni

V zadnjem času se kot novost v ponudbi bazenov uveljavljajo liner bazeni, ki jih poleg drugih prednosti odlikuje predvsem dolgoletna vodotesnost.

Osnova za postavitev ali zgraditev liner bazena je betonska podlaga. Za stene liner bazena se uporabljajo različni materiali in različne tehnike postavitve. Od gradbenih materialov se najpogosteje uporablja les, pločevina z oporniki, betonski, siporeks ter stiroporni ali opečni zidaki. V primeru uporabe sestavljive plastične konstrukcije se stene bazena lahko učvrstijo z betonom.

Neodvisno od izbranega gradbenega materiala, se morajo stene bazena hidrolizirati s pomočjo debelejše in močnejše PVC folije. Le-ta je ukrojena tako, da se natančno prilagaja obliki bazena in tvori neke vrste neprepustno vrečo, ki zagotavlja dobro tesnjenje bazena in je celo odporna proti poškodbam ostrih predmetov. Pod folijo se na stene bazena nalepi posebno proti bakterijam odporno blago (med seboj prepletena ali zalepljena naravna ali umetna vlakna), ki ščiti folijo. Krojenje, polaganje in varjenje PVC folije je zahtevno in natančno delo in ga izvajajo posebej usposobljeni strokovnjaki.

Cene liner bazenov so različne in odvisne od uporabljenih materialov in želja. Če smo si že vnaprej zamislili kako naj bo videti bazen, bomo lahko v sodelovanju s strokovnjaki lahko realizirali ideje in si postavili zamišljeni bazen.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog