Klasični bazeni

Pred prihodom novih in cenejših tehnologij, je bil klasičen zidan ali betoniran bazen edina možnost, ki se je ponujala pri postavitvi bazena. Do nedavnega je bil zidan bazen najpogostejša oblika izbire bazena pri nas. Strokovnjaki menijo, da so še danes klasični bazeni v primerjavi z drugimi vrstami bazenov najkakovostnejši in zato tudi najdražji. Prvi pogoj za dobro izvedbo bazena je analiza konfiguracije tal s statičnimi izračuni, ki upoštevajo nosilnost tal in pa sposobni strokovnjaki izvedbenih gradbenih del.

Razlika med zidanim in betoniranim bazenom je v podrobnosti gradnje bazena. Zidani bazeni so sestavljeni iz betonske talne plošče, ki jo obdajajo betonski bloki. Zidaki so lahko tudi toplotnoizolacijski iz stiropora. Osnova se pri obeh načinih prevleče z nerjavečimi obrobami iz PVC-kaširne pločevine, antimikrobno plastjo in bazensko oblogo. Betonirani bazeni se od zidanih razlikujejo po tem, da so grajeni iz armiranega vodotesnega litega betona.

Kakovostno izdelana betonska školjka je najpomembnejša in je ključen pogoj za dolgo življenjsko dobo bazena. Razvoj novih hidro-izolacijskih materialov je prinesel veliko novosti v gradnji bazenske školjke. Sedaj jo lahko zidamo iz betonskih kvadrov ali posebnih elementov iz trdega poliestra, ki se zapolnijo z betonom.

Za oblogo betonskih sten se odločimo po svojih željah, izbiramo pa lahko med plastičnimi ali steklenimi mozaiki različnih barv ali keramično oblogo.

Klasični bazen lahko opremimo z vso razpoložljivo bazensko tehniko in opremo, pač odvisno od želja in od tega, čemu je bazen namenjen (samo ohlajanju in sprostitvi ali tudi rekreaciji).

Glavna prednost klasičnih bazenov je popolna oblikovna prilagoditev potrebam in željam posameznikov. Oblika zidanih bazenov je tako rekoč neomejena.

Kljub temu, da je za postavitev klasičnega bazena treba pridobiti gradbeno dovoljenje in je cenovno najdražja opcija med ponudniki bazenov, pa je za tiste, ki prisegajo na časovno neminljivost klasike gradnje bazenov, prava izbira.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

52. MOS

10.09.2019 - 15.09.2019 Mednarodni sejem obrti in podjetnosti.

Marmo+mac

25.09.2019 - 28.09.2019 Sejem kamna, tehnologij obdelave kamna in oblikovanja kamna.

Ambienta

09.10.2019 - 13.10.2019 46. mednarodni sejem pohištva.

57. Mednarodni sejem pohištva

05.11.2019 - 10.11.2019 Predstavitev celotne lesne industrije - od predelave lesa do končnih proizvodov.

Ambient Ljubljana

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem pohištva in druge notranje opreme.

Anketa

Moja hiša potrebuje