Dodatna oprema za bazene

Poleg čistilnih naprav, ki so namenjene mehanskemu čiščenju, lahko bazen opremimo z različno dodatno opremo. Omogoča nam lažje vzdrževanje bazena, rekreacijo, sprostitev in zabavo in, nenazadnje, izboljša estetski videz bazena.

Samodejno vzdrževanje vode

Redno preverjanje kakovosti vode je osnovni pogoj za brezskrbno in zdravju neškodljivo uživanje v bazenu. Zaradi pozabljivosti ali pomanjkanja časa se zgodi, da bazenska voda ni higiensko neoporečna in je tako lahko zdravju škodljiva. Zato obstaja možnost, da v bazensko strojnico vgradimo naprave, ki samodejno merijo kakovost vode in dozirajo potrebno količino sredstev za nego vode.

Kljub samodejnemu doziranju dezinfekcijskih sredstev in sredstev za uravnavanje pH vrednosti vode, pa moramo sami poskrbeti za zadostno količino tekočih sredstev za nego vode in za redno vzdrževanje teh avtomatskih naprav.

Bazenska pokrivala

Vzdrževanje bazena si olajšamo z namestitvijo bazenskih pokrival, ki jih uporabljamo ponoči ali ob slabem vremenu, ko bazen ni v uporabi. Pokrivala so enostavna za uporabo, saj so nameščena na poseben navijalni sistem, ki ga po potrebi izvlečemo in po uporabi navijemo nazaj.

Mrežasta pokrivala preprečujejo vnos nečistoč iz okolja, izolacijska solarna pokrivala pa preprečujejo izhlapevanje in ohlajanje bazenske vode. Posebna pokrivala z oporami imajo varovalno funkcijo, saj preprečujejo padce otrok v bazen.

Ogrevanje

Za notranje bazene je ogrevanje obvezno. Če pa želite podaljšati kopalno sezono v zunanjem bazenu, pa si vodo lahko pogrejete. Načingretja vode je odvisen od obstoječe opreme in zahtev posameznika. Največ sistemovgreje vodo z izmenjevalcem toplote, ki deluje s pomočjo tople vode iz domače kotlovnice, s plinskim in električnim grelcem ali pa s pomočjo solarnega sistema (sončni kolektorji).

Masažne naprave

Masažne naprave so namenjene sprostitvi, dobremu počutju in zdravju kopalca. Vse vrste bazenov lahko opremimo z masažnimi napravami, ki se vgradijo v stene ali bazenska tla. Črpalke ustvarjajo močne curke vode in zraka, ki masirajo kopalčevo telo. Masažni sistem omogoča masažo z zrakom, vodo ali kombinacijo obeh elementov. Število masažnih šob je prepuščeno izbiri posameznika.

Protitočna plavalna naprava

Običajno so družinski bazeni manjših dimenzij in ne omogočajo večjih plavalnih podvigov, zato je praktična rešitev protitočna plavalna naprava. V vse vrste bazenov, stare ali nove, se lahko vgradi naprava za ustvarjanje protitoka, ki deluje tako, da proti plavalcu potiska večje količine vode v močnem toku. Kopalec na ta način plava in se rekreira praktično na mestu. Pri protitočnem plavalnem sistemu, ki se vklaplja pod vodo, je možno uravnavati moč in smer vodnega toka. Obstaja tudi možnost mešanja vodnega toka z zrakom, s posebnimi priključki, pa tudi možnost vodne masaže.

Naprave za vodni fitnes

Vadba v vodi je bolj celostna, saj se zaradi raznolikosti vadbenih gibov in vzajemnega učinka odpora vode aktivira več mišičnih skupin, ki pri običajni telovadbi na suhem niso obremenjene. Topla voda že v začetku vadbe zagotavlja sproščenost in dobro prekrvavljenost mišic.

Naprave za vodni fitnes so sestavljene iz plastičnih gibljivih elementov, ki pod vodo omogočajo krožna gibanja rok in nog ter potiskanje, vlečenje ter dvigovanje s celim telesom, kar krepi mišice. Naprave se namestijo na rob in v kot bazena in so idealne za zmerno vadbo, omogočajo pa tudi večje obremenitve.

Osvetlitev bazena

Nočno kopanje v osvetljenem bazenu, je še posebej romantično doživetje. Podvodni reflektorji z močjo 300 W ali manj se vgradijo v posebne niše v bazenu. Zadnji hit tehnologije so posebna optična vlakna, ki omogočajo paleto eksotičnih barv, ki jo je mogoče spreminjati.

Na dno betonskih ali liner bazenov se lahko vgradijo fontane oz. gejzirji in različni slapovi, ki povečajo estetski videz bazena in okolice. Možnost vgraditve podvodnih zvočnikov v bazen dopolnjuje dobro počutje kopalca, različni tobogani in skakalne deske pa so raj za najmlajše člane družine.
Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog