Montažni bazeni

Montažni bazeni nam omogočajo, da najhitreje in najceneje pridemo do lastnega poletnega kopališča. Zaradi enostavne postavitve in ugodne cene pomenijo začetek množične uporabe bazenov. Najpogosteje so okroglih in ovalnih oblik, vendar lahko proizvajalci tako oblike kot velikosti prilagodijo željam.

Montažni bazeni so sestavljeni iz povezanih kovinskih obodov in notranje obloge iz PVC folije, ki skrbi za vodotesnost. Folijo obesimo na obod bazena in pritrdimo z zaključnimi elementi. Vložek iz PVC folije po potrebi lahko zamenjamo.

Izbiramo lahko med samostoječimi ali vgradnimi montažnimi bazeni. Montažni bazeni okrogle oblike do globine 1,2 m lahko stojijo samostojno. Postavimo jih sami, na ravno, travnato, betonsko ali peščeno podlago. Po koncu kopalne sezone ga enostavno pospravimo, ali pa ga pokritega pustimo napolnjenega z vodo.

Za bazene ovalnih oblik je potrebna dodatna oporna konstrukcija. Večinoma so ovalni bazeni večjih dimenzij in praviloma so delno ali pa v celoti vkopani v tla. Te vrste vgradnja zahteva strokovno izvedbo.

Montažni bazeni so opremljeni s črpalko in filtrom ter omogočajo vgradnjo vse dodatne opreme, kot pri ostalih bazenih (luči, masaža, protitok).

Na splošno so montažni bazeni v primerjavi z drugimi bazeni cenovno najugodnejši. Obstajajo pa tudi razlike v kakovosti montažnih bazenov in posledično tudi v njihovi ceni, ter življenjski dobi. Ovalni bazeni so nekoliko dražji od okroglih. Najcenejše izvedbe montažnih bazenov je mogoče kupite v veleblagovnicah in trgovskih centrih.

Z nakupom montažnega bazena je mogoče za malo denarja hitro in enostavno priti do svojega sprostitvenega kotička.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog