Vzdrževanje masažnih bazenov

Za brezskrbno predajanje užitkom tople vode, masažnim in zračnim curkom, morata biti masažni bazen in voda čista, bistra in bakteriološko neoporečna.

Postopki vzdrževanja masažnih bazenov so precej enostavni, saj že sama kakovost materiala bazenske školjke in ohišja v večji meri zagotavlja enostavno čiščenje in vzdrževanje. Ohišje iz plastike je lažje za vzdrževanje kot lesene obloge.

Masažni bazeni višjega kakovostnega nivoja imajo vgrajen sistem za 24-urno kroženje in filtracijo bazenske vode, ki jo zagotavlja neslišna črpalka. Vsa voda v ogrevanem bazenu se prefiltrira 10 do 15 krat na dan. V celoti tako vodo menjamo samo dvakrat letno.

Za mehansko čistočo vode skrbijo tehnološko dovršeni filtrirni sistemi. Dovršenost se odraža v številu in kakovosti mehanskih filtrov. Masažni bazeni z enim mehanskih filtrom praviloma ne zagotavljajo 100 % mehanske filtracije bazenske vode in zato prihaja do zamašitve šob.

Poleg mehanskih filtrov je v ohišje bazena vgrajen ozonski sistem, ki neprestano vbrizgava na milijone majhnih, visoko koncentriranih ozonskih mehurčkov v mešalno konzolo, ki bakteriološko nevtralizirajo vodo in odstranjujejo iz vode strupe in škodljive snovi.

Sistem avtomatskega dodajanja srebrovih ionov v vodo zmanjšuje možnost razvoja bakterij in preprečuje razvoj alg. Voda bo sveža in bistra. Ionska kartuša, ki je nameščena v filtrirnem prostoru, zmanjšuje potrebo po dodajanju klora. Po izrabi jo enostavno zamenjamo.

Najbolje je, da po uporabi masažni bazen pokrijemo s termoizolativnim pokrovom, ki ščiti bazen pred vdorom mehanske umazanije iz okolja in preprečuje ohlajanje vode.

Da bazenu podaljšamo življenjsko dobo, lahko nad njim zgradimo delni ali popolni nadstrešek. Uporabimo lahko različne materiale, največkrat pa so to prosojni materiali (steklo). Če zgradimo tudi stranske stene, moramo zagotoviti učinkovito prezračevanje za odvajanje vodne pare.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog