Vprašanja - Vodni užitkiObnova kopalnice zaradi smradu?

VPRAŠANJE:

Spoštovani, pred nedavnim smo kupili stanovanje v blokovskem naselju, staro 25 let. Kopalnica je stara in še ni bila nikoli obnovljena, zanima pa me naslednje: v kopalnici se iz greznice (jaška v tleh) dviguje grozen smrad. Tako da ko prideš v kopalnico, bi najraje šel kar takoj ven, tako močan vonj ima. Zanima me, kaj je za narediti? Ali obstaja kakšna stvar, ki bi omilila ta vonj? Ali bi se s temeljito prenovo kopalnice to uredilo? Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav, Barbara

(NN)


ODGOVOR:

ODGOVOR: Vse o kopalnicah in adaptacijah si lahko ogedate na spletnem portalu Slonep v področju Gradnja in Kopalnice.

Glede vašega vprašanja pa smo se za odgovor obrnili na podjetja, ki se ukvarjajo z prenovo in adaptacijami kopalnic. Odgovore bomo objavljali sproti!

1.Odgovor podjetja Volavšek d.o.o.:

Temeljita obnova kopalnice bi vsekakor odpravila smrad v kopalnici. V sklopu prenove bi bila potrebna zamenjava horizontalnih odtokov v kopalnici in WC-ja, po dogovoru pa tudi ukinitev sifona v kopalnici. To bi smarad v kopalnici popolnoma nevtraliziralo. Žal pa je skoraj nemogoče omiliti smrad v kopalnici s kakšno drugo stvarjo, vsaj dolgoročno ne.

V vsakem primeru pa je dobro kopalnico, ki je stara 25 let ali več obnoviti. Razlogi so predvsem dotrajanost cevi in napeljave, umazanija v fugah med ploščicami, ki so pravtako lahko vzrok smradu, ter seveda vizualna in morda funkcionalna preureditev kopalnice.


Volašek d.o.o.
Jože Volavšek
GSM: 041-616-936
e-mail: [email protected]

03.12.2002 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog