Nakup novogradnje

Nepremičnine, še posebej novogradnje niso poceni, večinoma nakup pomeni dolgoročno življenjsko odločitev in naložbo. Zato si moramo vzeti dovolj časa in zbrati veliko energije, kajti vsekakor ne želimo, da bi na novo pridobitev kasneje gledali z obžalovanjem, priokusom grenkobe in nezadovoljstva. Torej, osnovno vodilo in cilj izbire naj bo uresničitev čim večjega števila predhodno premišljenih želja.

Danes nakup novogradnje ni več tako tvegano dejanje, kot je bilo pred leti, ko so nekateri kupci ostali brez kupnine in brez stanovanj oz. hiš. S sprejetjem Zakona o varstvu kupcev stanovanj in enostanovanjskih stavb, ki celovito ureja pravice in dolžnosti prodajalca in kupca novogradenj, se je položaj kupcev korenito spremenil. Namen in cilj sprejetega zakona je zaščititi potrošnike fizične osebe pa tudi pravne osebe, ki kupujejo stanovanja, enostanovanjske hiše in poslovne prostore pred tveganji kot so nedokončana gradnja, neurejeno zemljiškoknjižno stanje, bremena na nepremičnini in tveganja povezana s številnimi napakami pri gradnji.

Ne glede na zakonsko zaščito pa priporočamo kupcem novogradenj veliko mero previdnosti, pozornosti in angažiranosti v celotnem postopku nakupa od sklepanja pogodbe pa do prevzema novogradnje. Pomembno je, da se pred sklenitvijo pogodbe pridobimo vrsto informacij o novogradnji, investitorju oz. prodajalcu, da ne bomo kasneje nakupa obžalovali.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog