Vir informacij o novogradnjah

Ko imamo jasno predstavo o tem, kaj želimo, se lotimo izbora novogradnje. Ena izmed možnosti je, da to nalogo prepustimo nepremičninski agenciji. Posrednik nepremičninske agencije z licenco nam lahko s pomočjo baze podatkov pomaga poiskati ustrezno novogradnjo, organizira ogled in posreduje vrsto drugih potrebnih informacij. Za svojo storitev agencija zaračuna provizijo, ki pa je odvisna od kakovosti in obsega storitev.

Če imamo dovolj časa, volje in zaupanja, se iskanja novogradnje lotimo sami. Informacije oz. ponudbo novogradenj lahko dobimo preko sredstev javnega obveščanja (RTV, dnevni časopisi). Oglasi v dnevnih časopisih v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ne smejo biti zavajajoči, so pa večinoma skopi in ponuja samo najosnovnejše podatke.

Poleg dnevnih časopisov obstajajo tudi publikacije, specializirane za oglaševanje in prodajo novogradenj in nepremičnin. Tu je moč zaslediti izčrpnejše podatke o novogradnji, vključno s fotografijami, načrti in risbami.

Aktualen in obsežen vir informacij je internet. Izbiramo lahko med spletnimi portali, ki so specializirani samo za prodajo, nakup in najem novogradenj in na enem mestu ponujeno kar največje število aktualnih novogradenj. Tu dobimo informacije o vrsti novogradnje in lokaciji, opis novogradnje, opis gradbenih materialov uporabljenih za zunanjo in notranjo izvedbo stavbe, konkretno za stanovanjske enote pa informacijo o velikosti, ceni, opremi in drugo (garaže, lože atriji). Večinoma oglaševanje spremljajo tudi slike tlorisnih površin stanovanjskih enot.

Poleg teh specializiranih portalov, lahko na internetu zasledimo spletne strani, ki poleg informacij o novogradnjah in nepremičninah nudijo še številne druge splošne informacije o gradnji, o domu in opremi, o spremembah na trgu, o gibanju cen nepremičnin, opremi in nudijo praktične nasvete in odgovore na različna vprašanja.

Ena izmed možnosti je iskanje novogradnje na terenu, kjer si jo tudi ogledamo, informacije lahko dobimo na panojih in plakatih ob gradbišču ali pa neposredno pri investitorjih novogradenj.
Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog