Vprašanja - Nakup novogradnjeKakšna rešitev je mogoča zaradi napačne označbe stanovanja v pogodbi?

VPRAŠANJE:

Leta 2005 smo kupili stanovanje na Viču. Pogodba je bila napisana za stanovanje številka 5 v večstanovanjski stavbi. Pri nakupu in podpisu pogodbe pa smo bili precej nepazljivi, saj smo šele pred kratkim ugotovili, da smo lastniki drugega stanovanja (po vsej verjetnosti številka 4 iste stavbe). Zanima me, kako se lahko to uredi? Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

(Igor Mlakar)


ODGOVOR:

Svetujemo vam, da s prodajalcem sklenete aneks h kupopoprodajni pogodbi (ter ponovno preverite označitev stanovanj ter etažni načrt), kjer ugotovitev napake zapišete vanj ter dodate novo intabulacijsko klavzulo, ki bo omogočila, da boste tudi na zemljiški knjigi vpisani tako kot je prav, oz., da boste uskladili dejansko in pravno stanje.

 

11.08.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog