Vprašanja - Nakup novogradnjeAli lahko kupimo dodatno parkirišče zaradi otroka s posebnimi potrebami in ureditev lokacije posod za smeti?

VPRAŠANJE:

Kupujemo novogradnjo - stanovanje v večstanovanjskem objektu (9 stanovanj). Kupimo lahko le 1,5 parkirišča. Imamo pa otroka s posebnimi potrebami, ki sicer ni gibalno oviran, imamo pa parkirno karto za invalida. Zanima me, ali lahko pridobim lastniško parkirno mesto za invalida. Na lokaciji namreč prostorska stiska in zmanjkuje parkirišč. Drugo vprašanje se navezuje na lokacijo smetnjakov, ki so namenjeni stanovalcem. Koliko stran od lastniškega atrija oz. okna morajo biti?

(Rozi)


ODGOVOR:

Pri pogajanju s prodajalcem za nakup stanovanja boste morali dodati še zahteva za dodatno parkirno mesto. Prodajalec je tisti, ki bo v danem primeru lahko uredil za vas več prostora za parkiranje.

Parkirna karta nima nobene zveze z nakupom zasebnega parkirišča, ta vam dovoljuje le parkiranje na javnih površinah z označbo invalida.

Določitev odjemnih mest posod za odpadke je urejena v vašem občinskem odloku o opravljanju javne gospodarske službe odvoza odpadkov.

23.08.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog