Vprašanja - Nakup novogradnjeNakup stanovanja v hiši brez gradbenega dovoljenja?

VPRAŠANJE:

Investitor je zgradil petstanovanjsko hišo - novogradnja. Kupili smo stanovanje, zdaj pa smo zvedeli, da hiša nima gradbenega dovoljenja. Ali lahko izpodbijamo pogodbo oz. kaj lahko naredimo. V pogodbi nam piše, da po nakupu nimamo nobenih stroškov več, za kar nam jamči investitor.

(sosa)


ODGOVOR:

V skladu z Zakonom o varstvu kupcev stanovanj in enostanovanjskih stavb investitor ne bi smel začeti niti s prodajo nepremičnin, če za gradnjo ni imel dokončnega gradbenega dovoljenja.

V vašem primeru vas tako pogodba s prodajalcem ne zavezuje, in lahko od nje kadarkoli odstopite.

Glede na pomanjkljivost nepremičnine lahko odstopite od pogodbe, ne da bi prej zahteval odpravo napake oziroma znižanje kupnine.

Svetujemo vam, da si nemudoma poiščete pomoč odvetnika.

 

15.08.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog