Vprašanja - Nakup novogradnjeBančna garancija za stanovanje, izvajalec v stečaju?

VPRAŠANJE:

Sem lastnik 2 leti starega stanovanja, katero ima bančno garancijo veljavno do avgusta 2011. Podjetje, ki je blok gradilo, je šlo pred kratkim v stečaj, sedaj pa bi rad uveljavljal garancijo za razpoke v stenah, dvignjen parket,... Podjetje v stečaju mi je odgovorilo po telefonu, da napak ne misli popraviti, saj nima več ljudi za to. Kaj naj naredim? Bo banka izplačala bančno garancijo?

(Yuri)


ODGOVOR:

Bančna garancija je prav instrument zavarovanja, ki zmanjšuje tveganje kupca.

Vsekakor jo poskušajte uveljaviti v veljavnem roku in pod morebitnimi pogoji (katerih pa ne poznamo) pod katerimi imate veljavno garancijo. V nadaljevanju se bo morala banka ubadati s podjetjem v stečaju, ki mu je za določeno provizijo dala tovrstno zavarovanje.

Banka bo morala izplačati garantirani znesek, ob pogoju pravilne vložitve zahteve za izplačilo bančne garancije.

 

 

 

28.04.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog