Vprašanja - Občine
Število ustreznih rezultatov: 486
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 ...
Zazidljivost (Jože)
Zanima me, kaj se da narediti v primeru, da na ministrstvu pravijo, da ni ovir zazidljivosti določenih parcel z njihove strani. Občina pa je podala negativno mnenje. Kaj se da narediti? ... (SLONEP)
Prodaja doma pridelanega sadja? (Tomaz)
Doma imamo veliko travnate površine in sem dobil idejo, da bi na površini posadil sadike jagodičevja in pridobljeno sadje prodajal. Naj še povem, da nisem lastnik tega zemljišča, ampak so to starši. Zanima me, kaj moram storiti, da bom lahko sadje gojil in ga prodajal? ... (SLONEP)
Ali moram res vrniti očetovo socialno pomoč po njegovi smrti? (andrej)
Oče je prejemal socialno pomoč, sedaj pa je umrl. Občina sedaj zahteva nek svoj delež, kako to lahko naredi? Jaz vendar nimam denarja, saj sem tudi sam prejemnik denarne socialne pomoči. ... (SLONEP)
Ali je mogoče uveljavljati posestno varstvo na javnem zemljišču? (oman)
Zanima me, če fizična oseba, ki ima vrt na javni površini, ki je v katastru vrisana kot javna pot, pravico uveljavljati tožbo za motenje posesti, če bi mu posegli na na to povšino zemljišča? Nima nobene pogodbe o najemu zemljišča. Kako doseči odstranitev vrta, da se površina lahko spet uporablja v javno korist? ... (SLONEP)
Pridobitev dokumentov za prizidek? (alenka)
Jaz bi pa želela dozidati prizidek k hiši, ki bi bil velik cca 10 kvadratnih metrov. Zanima me, kaj moram storiti in kje lahko uredim potrebno dokumentacijo, če je zaradi male prostornine to sploh potrebno in koliko bo potrebno odšteti za dokumente. ... (SLONEP)
Ali potrebuje občina moje soglasje k javni peš poti? (Franceska)
Naša občina želi po svoji parceli mimo dela naše parcele urediti javno peš pot. To bi bila povsem na novo speljana pot. Zanima me, ali kot sosed ne smem nič oporekati, ali lahko preprečim oz. zahtevam določene pogoje. Do zdaj me Občina o gradnji nove javne peš poti uradno še ni obvestila in tudi ne vprašala za dovoljenje. ... (SLONEP)
Ali je mogoč odkup občinskega zemljišča za ureditev parkirnih prostorov? (vilma)
Vljudno prosim za vaš nasvet. Dejstva so sledeča: - sem etažni lastnik v starejšem bloku s petimi stanovanji - blok praktično nima parkirnih prostorov - problema do sedaj ni bilo, ker smo stanovalci parkirali na pločniku pred blokom - problem je nastal sedaj, ko občinski redarji kontrolirajo stoječi promet in kaznujejo tak način parkiranja - stavbi pripada funkcionalno zemljišče v izmeri 360 m2 - izgradnja parkirišča na tem zemljišču bi zahtevala večje posege, saj zemljišče ni ravno. V neposrednji bližini stoji tudi manjša stolpnica s cca 30 stanovanji - občina pa je lastnik sosednje parcele. Izgradnja parkirišča na delu te parcele praktično ne bi zahtevala nobenih odkopov. Parkiranje na tem delu tudi ne bi motilo stanovalcev v stolpnici. Ta del občinskega zemljišča je popolnoma neizkoriščem in ni uporaben v nobene druge namene. Ali je možna zamenjava dela parcele funkcionalnega zemljišča z delom občinskega zemljišča in kak je postopek. Prav tako prosim za odgovor ali ima občina možnost odprodaje tega dela zemljišča stanovalcem bloka? ... (SLONEP)
Vzdrževanje občinske parcele in odkup? (vzdrževalec)
Že 50 let vzdržujemo občinsko parcelo (kosimo, urejamo, obrezujemo, popravilo škarp, ...). Parcela nima drugega dostopa kot čez našo hišo. Ker nam sedaj Občina želi to parcelo prodati in mi jo želimo kupiti, me zanima, ali lahko na podlagi dolgoletnega vzdrževanja vsaj malo znižam ceno parcele (kot neke vrste kompenzacija)? Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem. ... (SLONEP)
Pilotni zid na travniku in pravica do odškodnine? (joze)
Zaradi plazu je odneslo del ceste nad mojim travnikom. Sanacijska dela s pilotiranjem potekajo že 5 mesecev in po vzpostavitvi prvotnega stanja na travniku, ki je bil pod cesto, bo ostal viden pilotni zid v višini 50 cm. Občina trdi, da nisem upravičen do nikakršne odškodnine, sam pa menim, da je zaradi 60 m dolgega zidu zmanjšana vrednost travnika. Kaj lahko zahtevam? ... (SLONEP)
Ali je upravnik bloka dolžan z mano podpisati pogodbo o medsebojnih razmerjih? (Jani)
Pred kratkim sem kupil stanovanje, pa me zanima sledeče: ali je upravnik bloka dolžan z mano podpisati pogodbo o medsebojnih razmerjih, glede na to da sem v bloku edini lastnik stanovanja.Vsa ostala so neprofitna, katerih lastnik je občina. V kupnoprodajni pogodbi je to določeno, vendar do danes s strani upravljalca še nisem prejel nobenega odgovora. ... (SLONEP)
Prepovedano parkiranje na lastni parceli? (rika)
Naša parcela (dvorišče) meji na stransko cesto, škarpa je premaknjena 1,5 do 2 metra v notranjost parcele. Občina Piran je vzdolž naše parcele postavila znak za prepoved parkiranja, brez naše vednosti. Tako ob parkiranju na svoji parceli dobim kazen, z razlago, da je to javna pot, da kršim 116. člen zvcp-1, odst., čeprav ZK pravi drugače. Ali je občina zakonito postavila znak na lastni parceli, katero sedaj imenuje javna pot, ker pač meji na cesto in so cesto tako enostavno "razširili". ... (SLONEP)
Ali je v mojem primeru mogoče vračilo komunalnega prispevka? (pityu)
Zanima me, če lahko in postopek za vračilo komunalnega prispevka v primeru, da imam že urejeno vso potrebno dokumentacijo za dozidavo stanovanjske zgradbe. Ker sem se premislil glede gradnje, bi rad pridobil vsaj komunalni prispevek. ... (SLONEP)
Komunalni prispevek za gradnjo hleva? (Tara)
Ob že obstoječi hiši, bi izgradili hlev tlorisa 12x8m. Površina parcele je 660m2, na kateri pa stoji tudi hiša. Zanima me, kolikšen bi bil komunalni prispevek za izgradnjo hleva, in če ga je za hlev sploh potrebno plačati. ... (SLONEP)
Odškodnina za prekop preko našega zemljišča in povzročitev škode? (irena)
Pred dvema letoma so v naši vasi prvič napeljali vodovod. Prekopali so veliko naše zemlje, na njej postavili hidrant, črpalko in še nekaj. Nekje je po posegu potegnilo plaz, na naši njivi so skoraj leto stali delovni stroji, tako da nismo mogli zorati in posaditi vrtnine v tistem letu. Nihče nas ni nič vprašal. Javne vode pa še vedno nimamo. Zanima nas, ali lahko zahtevamo odškodnino za škodo, ali nam namesto tega vsaj zastonj priključijo vodo. In kam se lahko obrnemo? ... (SLONEP)
Zavrnjeno gradbeno dovoljenje za nezahteven objekt? (vincek)
Postaviti želim vrtno uto za shrambo orodja na isti parceli kot stoji hiša. Podal sem vlogo, ki je bila zavrnjena zaradi " prostorskega akta".  Kaj lahko sedaj storim ali moram kaj spremeniti oz. je kakna druga rešitev? ... (SLONEP)
Nemogoč vpis v ZK? (Pecjak)
Želimo vpisati nepremičnino v ZK. Imamo verigo pogodb. Manjka samo pogodba med Občino in izvajalcem del. Pogodba ne obstaja, ker pravno ni bilo to nikoli urejeno. Sedaj občina noče podpisati dokumenta, s katerim priznava, da je naše stanovanje res naše. Kaj lahko naredimo? Stavba je vrisana. ... (SLONEP)
Plačilo NUZS za stavbo, ki je kulturna dediščina? (Iva)
Zanima me, kakšna so pravila oz. zakon, ki določa plačilo obveznosti stavbnega nadomestila gospodarskega objekta, ki se vodi kot kulturna dediščina?  ... (SLONEP)
Spor med sosedoma zaradi posega v javno dobro? (renata)
Sosed je pred leti ogradil otok zelenice tako, da je do 2 m posegel v javno dobro in s tem izrinil cesto in promet preko našega dvorišča. Ker se z njim ni dalo dogovoriti, da robnike umakne, smo za pomoč poprosili občino. Po njihovem nasvetu smo parcelo odmerili in tudi geodeta plačali. Sledili so načrti, odmera projektanta in zakoličenje. Sosed je mirno odstranjeval vse označitve. Nato je župan sam na licu mesta uspel dogovor s sosedi o prestavitvi ceste in bil je tudi določen datum o pričetku dela 20. september. Nato pa je sosed županu pisal neko grozilno pismo, ki je vse ustavilo. Kaj naj naredimo? ... (SLONEP)
Ali lahko priposestvujem vrt? (Tara)
Zanima me sledeče. Vrt, ki je sicer v lasti občine, obdelujem že 30 let, pred menoj pa ga je obdelovala moja mati približno 20 let. Zanima me, če lahko ta vrt priposestvujem? Seveda ne na podlagi dobre vere, a na podlagi "nepravega priposestvovanja", ker namreč vrt obdelujem več kot 20 let, občina pa temu ne nasprotuje. No, do dvoma me je privedlo sledeče, ker obdelovanja vrta sodi pod "osebne služnosti" in ne "stvarne". ... (SLONEP)
Del krajevne ceste gre po mojem zemljišču, kaj storiti? (AEVJ)
Kaj lahko storimo, ker del krajevne ceste poteka po naši parceli in ne tam kjer je vpisana v ZK? Ali lahko cesto odstranimo sami?  ... (SLONEP)
Kje do socialne pomoči in kredita? (nives)
Sem poročena,  mož je zaposlen, jaz pa sem študentka. Februarja pričakujeva otroka. Zanima me, kje dobiš socialno pomoč, občinsko pomoč in kredit kot pomoč? Kam naj se obrnem?... (SLONEP)
Visoka živa meja in odgovornost v prometu? (Igor)
Otrok se je v križišču s kolesom bočno zaletel v osebni avto, kjer pogled ovira živa meja visoka 180 cm in sega 30 cm nad samo cesto (asfalt). Otrok je zapeljal z neprednostne ceste na prednostno, vendar zaradi žive meje avtomobila ni mogel videti. Kdo nosi odgovornost v tem primeru, otrok ali lastnik žive meje. ... (SLONEP)
Višina žive meje? (robi)
Imam vprašanje, v naselju v katerem so vrstne hiše, me zanima, koliko je lahko visoka živa meja na ovinku oz. na vogalu parcele, ki meji na sosedovo, da z višino žive meje ne oviraš soseda in mu onemogočaš pogled varne vožnje oz. vožnje z avtom na ulico? ... (SLONEP)
Ali lahko kupimo dodatno parkirišče zaradi otroka s posebnimi potrebami in ureditev lokacije posod za smeti? (Rozi)
Kupujemo novogradnjo - stanovanje v večstanovanjskem objektu (9 stanovanj). Kupimo lahko le 1,5 parkirišča. Imamo pa otroka s posebnimi potrebami, ki sicer ni gibalno oviran, imamo pa parkirno karto za invalida. Zanima me, ali lahko pridobim lastniško parkirno mesto za invalida. Na lokaciji namreč prostorska stiska in zmanjkuje parkirišč. Drugo vprašanje se navezuje na lokacijo smetnjakov, ki so namenjeni stanovalcem. Koliko stran od lastniškega atrija oz. okna morajo biti? ... (SLONEP)
Uporaba zasebnih zemljišč za izgradnjo vodovoda in kanalizacije? (ANA)
Rada bi izvedela, kaj določa zakon glede gradnje skupnega vodovoda in kanalizacije na zasebnem stanovanjskem zemljišču. Ali sem kot lastnica upravičena do odškodnine, ker cevi potekajo po mojem vrtu oz. kakšne obveznosti ima Komunalno in Vodovodno podjetje do zasebnih lastnikov? ... (SLONEP)
Ali je mogoče razveljaviti sporazum z občino? (Splinch)
Situacija: V Velenju na Kardeljevem trgu smo pri nakupu stanovanja bili seznanjeni s strani prodajalca, takrat še Rudnika lignita Velenje in Termoelektrarne Šoštanj, ki sta bila lastnika nepremičnin, da imamo po Stanovanjskem zakonu in po Zapisniku o ugotovitvi vrednosti stanovanja s točkovanjem višjo vrednost kvadratnega metra stanovanja, zaradi pripadajočega brezplačnega parkirnega prostora (pokritega ali odkritega), ki je tudi otočkovano v razdelku »C. Prostori skupne rabe« z vrednostjo 4 točke. Sedaj pa se je Mestna občina Velenje, pod pretvezo, da za urejanja Kardeljeve ploščadi, ki je nad našimi parkirišči, se mora vpisati v zemljiško knjigo. To je pa storila z dokumentom »Sporazum o dokončni razdelitvi premoženja in ureditvi premoženjskopravnih razmerij v zvezi z evidenco stavbnih zemljišč z dne 4.8.1997«. Kot etažni lastniki na Kardeljevem trgu nismo bili seznanjeni s tem sporazumom in ga tudi ne posedujemo. Torej, naš upravnik nas ni obvestil o tem dejanju, niti ni od nas zahteval kakršnekoli dokumentacije za dokazovanje etažne lastnine na teh zemljiščih/parcelah. Vprašanje: Ali lahko takšen sporazum razveljavimo in kakšen je postopek? ... (SLONEP)
Menjava zemljišča zaradi neprimernega prostorskega plana (Klemen)
Oče je lastnik parcele v velikosti 532 m2, ki je v prostorskem planu občine določena kot zazidljiva, vendar je na njej, zaradi trikotne oblike ter služnostne poti, vodne struge ter križa na parceli, ki je pod kulturno dediščino, praktično nemogoče zidati stanovanjski objekt. Na občini nam zatrjujejo, da imamo "zazidljivo" parcelo in ne potrebujemo nikakršne razširitve zazidljivosti prostorskega plana, kljub temu, da smo vlogo za razširitev že oddali. Zanima me, ali je mogoče vložiti prošnjo za zamenjavo oz zahtevo za nadomestno zemljišče v enaki izmeri (kvadraturi) zaradi neprimernosti plana, ki ga je naredila občina. Zgoraj navedena parcela pa je edina, ki je v prostorskem planu zazidljiva. Za odgovor in naslove na koga lahko to prošnjo naslovim se vam lepo zahvaljujem. ... (SLONEP)
Vgradnja individualnih vodomerov v večstanovanjskem objektu? (Igi)
V našem 24 let starem bloku imamo sedaj skupni vodomer porabe hladne vode in dobimo skupno položnico, ki si jo razdelimo. Vsi stanovalci si želimo vgraditi vsak svoj vodomer, da tudi dobimo vsak svojo položnico po dejanski svoji porabi. Vendar na Komunali Slov. Bistrica trdijo, da morajo biti vodomeri na njim vedno dostopnem mestu (na skupnem hodniku) in ne v naših stanovanjih. Potemtakem bi mi morali napeljati cevi iz stanovanj na hodnik! Je to res, kar trdijo na Komunali? ... (SLONEP)
Kdaj bo razpis za neprofitna stanovanja v Kopru? (sara)
Zanima me, kdaj bo razpis za neprofitna stanovanaja v Kopru in kje se lahko dobi več podatkov?... (SLONEP)
Gradnja kozolca in pravica graditi? (Mojca)
Glede na vaš odgovor na moje vprašanje z dne 16.02.2010 bi prosila še za pojasnilo, kaj se smatra pod "dokazilo o pravici graditi", ki ga je potrebno priložiti kot prilogo zahtevi za izdajo gradbenega dovoljenja za gradnjo nezahtevnega objekta. Ali je za pridobitev tovrstnega gradbenega dovoljenja predviden kakšen uradni ogled pristojnih služb? V navedenem primeru bo dokumentacijo za gradnjo kozolca pridobil upravljavec na podlagi pooblastila lastnika (občina). Ali lahko izdano pooblastilo s strani občine pomeni, da je gradnja v skladu s prostorskimi plani? ... (SLONEP)
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 ...
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog