Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

Ogrevanje z električnimi radiatorji

Objavljeno dne 16.10.2012

Izbira načina ogrevanja predstavlja pomembno odločitev za investitorja pri gradnji oz. adaptaciji hiše ali stanovanja. Ogrevanje z varčnimi električnimi radiatorji je eden od najpogosteje uporabljenih načinov električnega ogrevanja prostorov, katero nudi visoko udobje ob nizkih investicijskih stroških in nizkih stroških za porabljeno električno energijo. Ta način ogrevanja se lahko uporablja kot primarni vir za ogrevanje prostorov povsod tam, kjer bi bila uporaba ostalih sistemov nesmotrna ali pa kot dodatni vir ogrevanja v prehodnih obdobjih. Varčni električni radiatorji se lahko uporabljajo za ogrevanje blokovskih stanovanj, stanovanjskih hiš, vikendov, poslovnih prostorov, hotelov, apartmajev. Uporabljamo jih lahko tudi v prostorih, kjer je pomembno natančno vzdrževanje sobne temperature, v tehničnih objektih in podobnih prostorih za zaščito proti zmrzali.


Varčni električni radiatorji BEHA s 5 let garancije.

Pomembna lastnost varčnih električnih radiatorjev je poleg nižje porabe električne energije tudi udobje, katerega dosežemo s pomočjo nizko-temperaturnega režima ogrevanja. Delovna temperatura grelca v varčnih električnih radiatorjih ne presega 80 °C, kar zagotavlja nizko temperaturo prednje plošče radiatorja in visok nivo udobja bivanja (ne sušijo zraka). Temperatura v prostoru, je zahvaljujoč izredno natančnemu elektronskemu termostatu konstantna. Praktično dandanes na trgu ni izdelkov, kateri bi konkurirali principu delovanja t.i. norveških radiatorjev.


Varčni električni radiatorji BEHA s 5 let garancije.

Vgradnja varčnih električnih radiatorjev je enostavna in hitra. Pri novogradnjah, je priporočljivo na mestu kjer bo postavljen radiator, predvideti električno priključno dozo, preko katere se bo radiator napajal. V kolikor te možnosti nimamo, lahko radiator enostavno priključimo preko vtikača v vtičnico.

Investicija v ogrevanje z varčnimi električnimi radiatorji, je tudi do petkrat nižja, kot investicija v ogrevanje na plin ali kurilno olje, poleg tega pa za ogrevanje z varčnimi električnimi radiatorji tudi nimamo stroškov z letnim vzdrževanjem. Cena radiatorjev za ogrevanje stanovanja površine 60-70 m2 znaša cca. 800,00 €. Življenjska doba radiatorjev je 30 let in več.

Varčni električni radiatorji imajo 100 % izkoristek, kar pomeni, da se vsa električna energija pretvori v toplotno. Strošek porabe električne energije je dandanes nižji kot je strošek ogrevanja na kurilno olje. Seveda pa je poraba energije za ogrevanje najbolj odvisna od izolacije objekta in temperaturnega režima ogrevanja.

Ta način ogrevanja je izredno zanimiv tudi za ogrevanje montažnih hiš in objektov z nizko akumulacijo toplotne energije. V kombinaciji s kaminskimi pečmi, npr. s kaminom ogrevamo prostore večjih volumnov (dnevne prostore), varčne električne radiatorje pa uporabimo za ogrevanje spalnih prostorov, kopalnic in podobno. Pri tem ne smemo pozabiti, da na račun takšne kombinacije za ogrevanje, ne potrebujemo kurilnice in tako dodatno privarčujemo na prostoru.

Pri odločitvi za ogrevanje z varčnimi električnimi radiatorji, se odločite tudi za ohranjanje našega okolja. To ogrevanje spada med najčistejše načine ogrevanja, brez izpustov toplogrednih plinov v ozračje, seveda ob predpostavki da pridobivamo elektriko iz obnovljivih virov.

Srečo Artač,
Tersus d.o.o.

Več o podjetju: TERSUS d.o.o.
Vir: SLONEP

Več: http://www.elektricno-ogrevanje.si/

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog