Novice - Ogrevanje in klimatizacija

Oglasno besedilo

Kaminska peč izdelana za prihodnost

Objavljeno dne 30.09.2013

Estetika in funkcija, prednosti in inovacije


Se še vedno opirate na fosilna goriva? Stroški za ogrevanje se neizogibno višajo. Za biomasne sisteme pa je ta strošek občutno nižji: obnovljivi viri energije so naložba za prihodnost. Minimalna obremenitev okolja postaja vedno večja prednost, ravno tako varčnost porabe. Visoka učinkovitost delovanja in inovacije postavljajo podjetje RIKA na sam vrh evropskih proizvajalcev. RIKA peči je možno namestiti skoraj v vsak objekt, z uporabo obstoječih dimnikov ali novih montažnih sistemov po meri. Kaminska peč je idealna rešitev za sodobne dobro izolirane gradnje in pasivne hiše,zimske vrtove in počitniške domove. Za vsak dom ali poslovni prostor!

Tradicionalno znanje starih mojstrov izdelave danes dopolnjuje najsodobnejša tehnologija upravljanja: s svojo pečjo lahko sedaj tudi komunicirate. Na daleč! Upravljanje na daljavo je enostavno, zanesljivo in predvsem praktično. Pričakal vas bo  topel dom, še bolj boste pohiteli domov, saj boste vedeli, da vas čaka sprostitev in ne vzdrževalna opravila.

Peč za ogrevanje  je neopazen, a nepogrešljiv del bivanja. Današnje izvedbe peči na biomaso so lepe, pametne in uporabniku prijazne. Udobje imamo radi. Še posebej doma. Tudi pri takšnih opravilih, kot je ogrevanje. Le malo stvari je tako sproščujočih, kot je prasketanje ognja: kaminska peč RIKA pri vas doma ne bo le razširjala toplote, z njo boste dobili tudi estetsko oblikovan »kos pohištva«, ki ga boste s ponosom postavili v ospredje.

Iz preteklosti nas spremlja podoba težkih, sajastih peči za centralno kurjavo, v katere stalno nalagamo polena. Že dolgo ni več tako. Današnje kaminske peči so lahkotne, tehnološko in oblikovno dovršene. Rika je razvila čudovit spekter barv, velikosti, materialov in oblik. Niti polena niso več pogoj za kaminsko peč – pri Riki lahko izberete tudi peč na pelete. Ste za dva v enem? Tu je najnovejša kaminska peč INDUO: kombinacija polen in peletov se prilagaja vaši željam.


Kombinirana kaminska peč Induo

INDUO je hkrati peč na drva in peč na pelete, s katero se lahko ogrevamo na polena ali pelete brez nepotrebnega poseganja v peč. Opremljena je s samodejnim zaznavanjem goriva, zato dobro vé, kdaj je v njej les in kdaj peleti.

Skladno z vrsto kuriva kaminska peč sama regulira nadaljnje dovajanje pelet, nastavljeno moč ogrevanja in temperaturo v prostoru. Dovajanje zraka je ravno tako samodejno krmiljeno s pomočjo Rikatronic3 tehnologije. Za enostavno čiščenje poskrbita poseben ponovljivi modus čiščenja in samodejno čiščenje prekucne rešetke, ki pepel iz kurišča s pomočjo vrtljivega mehanizma zvrne direktno v predal za pepel. Velik zalogovnik ima kapaciteto za 34 kg peletov, kar uporabniku omogoča dolgo ogrevanje.

INDUO je prejemnik nagrade Plus X Award »Najboljši izdelek leta 2012« kot najboljša kaminska peč na kombinacijo polena – peleti. Podrobnejše informacije o kombinirani peči INDUO najdete na www.rika.si in www.plusxaward.de. Z veseljem vam bodo svetovali tudi v podjetju Agni d.o.o., ki sledi najnovejšim tehnologijam in trendom na področju biomasnega ogrevanja.
Vir: SLONEP

Več: http://www.agni.si

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog