Jedilnica

 • Jedilnice
  Jedilnica je prostor, kjer zaužijemo hrano, ki se pripravi v kuhinji. Njen primarni pomen, pa se pogosto dopolnjuje tudi z drugimi dejavnostmi, ki jih lahko družinski člani tu izvajajo. To je značilno predvsem za sodobna stanovanja in manjše hiše, kjer je treba prostor racionalno izkoristiti.

 • Klasična jedilnica
  Klasična jedilnica je samostojni prostor v stanovanju ali hiši, ki je namenjen izključno obedovanju. Običajno ga krasi dragocenejše pohištvo in različni predmeti, ki so družini pri srcu ali pa imajo nekoliko večjo vrednost. Pohištvo in druga oprema morata biti narejena tako, da pri obedovanju nudita kar se da veliko udobja.

 • Družinska jedilnica
  Družinska jedilnica je namenjena druženju družine v času obeda in ob drugih dejavnostih. Pohištvo je temu prilagojeno in ni namenjeno zgolj shranjevanju jedilnega pribora in posod. Središče jedilnice so miza in stoli, ki morajo biti udobni in trpežni.

 • Občasne jedilnice
  Občasna jedilnica je prostor, ki je namenjen drugim dejavnostim, občasno pa v njem obedujemo. Miza in stoli so običajno namenjeni drugim opravilom, zato moramo pri njihovi izbiri sprejeti kompromis, ki bo omogočal njihovo uporabo tudi v namene obedovanja. Prostor mora biti prilagojen uporabi v različne namene.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog