Vprašanja - Inštalacije
Število ustreznih rezultatov: 45
Stran: 1 2
Katere dovoljenje potrebujem za vgradnjo greznice? (gradnja greznice)
Kupil sem staro hišo, ki je bila zgrajena pred letom 1967 in me zanima, če je potrebno gradbeno dovoljenje za vgraditev "ROTO" greznice. Hvala! ... (SLONEP)
Kako hidroizolirati tla? (Uroš)
Pri obnovi starejše hiše sem odstranil tlake, ker imam namen zamenjati vso strojno in električno inštalacijo. Pri odstranitvi tlakov se je zraven odstranila tudi hidro izolacija. Sedaj me zanima, kako namestiti nazaj novo hidro izolacijo, da ne bo kasneje prišlo do vdora vlage v stene. ... (SLONEP)
Kakšen je vrstni red del pri obnovi stanovanja? (snežinka)
Z iskalnikom nisem našla teme, ki bi v tem obsegu odgovarjala na moje vprašanje. Lotevam se popolne prenove starega stanovanja v bloku v katerem živim letnika 1958. V stanovanju je treba zamenjati vse, pa me zanima približen vrstni red, še posebej za nekatere vmesne elemente, si ne znam predstavljati razporeda. Bi prosila vaše strokovnjake, če bi lahko razvrstili, jaz pa bom samo naštela vse stvari, ki so potrebne. Potrebna je:   -zamenjava kuhinje, -prenova kopalnice, -prenova električnih inštalacij, -zamenjava cevi (kopalnica, kuhinja), -zamenjava tlakov v kuhinji in predsobi, -brušenje parketa v sobah -zamenjava radiatorjev, -zamenjava oken, -zamenjava notranjih vrat in podbojev, -mizarska dela za vzidane omare (predsoba, kuhinja), -sanacija sten v kuhinji (omet se lušči, tapete v sobi). Da bo prva orientacija lažja, bom zelo vesela vašega odgovora. ... (SLONEP)
Kakšen naj bo padec za odvajanje meteorne vode? (NATAŠA)
Meteorno vodo moram speljati približno 40-50 m v potok. Na približno kakšno globino pridem po 50 m, če se upošteva predpisan padec? ... (SLONEP)
Ali je sevanje transformatorja škodljivo in kako prestaviti transformator? (lizika)
V bližini parcele, na kateri želim graditi, že dolgo stoji transformator. Skrbi me zaradi sevanja. Zanima me, če imate kakšne podatke o dejanski škodljivosti transformatorske postaje. V bližini le-te je tudi osnovna šola. A je možno to postajo premakniti, na čigave stroške in koliko bi slednji znašali?... (SLONEP)
Kakšen položaj dimnika izbrati? (pavel)
Zanima me, kje je boljši položaj za dimnik za kurjavo (na primer za kurilno olje) pri novi hiši? Moj predlog je, da ga bi dal čisto v zunanji vogal hiše, ker bi tako imel več prostora v kurilnici, projektant pa predlaga, da ga bi dal pa na sredino hiše ob zunanji steni, tako da bi prišel ven na sredini strehe in bil višji od strehe - pravi, da bolje izgleda in da bi bolje vlekel.... (SLONEP)
Ali je stara hiša potrebna obnove primerna, za nakup? (ZL)
Zanimam se za nakup hiše letnik 1967. Hiša je potrebna popolne obnove, zanima pa me, kako naj preverim statično ustreznost hiše? Poleg tega me zanima vaše mnenje o kompletni obnovi hiše takšnega letnika oziroma alternativni rušitvi in gradnji nove hiše. ... (SLONEP)
Kako prestaviti radiator in zapreti vtičnico? (karolina)
Želeli bi nekoliko spremeniti razporeditev v dnevni sobi, da bo prostor bolj "zadihal". V mislih imamo, da bi sedežno garnituro namestili na steno, kjer je sedaj radiator. Zanima me, kako bi najlažje radiator prestavili na drugo steno, da cevi ne bi bile vidne. Je možno to narediti po steni? To, da bi radiator pustili in spredaj namestili sedežno, ne pride v poštev, ker je prostor majhen in nam pride prav vsak centimeter. Na steni, kjer bi po novem stal radiator, je električna vtičnica, ki bi jo zakril. Zanima me, ali lahko to vtičnico nekako "uničimo" in kako. Bi bilo dovolj, da vtičnico prekrijemo s plastičnimi pokrovčki ali bi jo bilo treba kako drugače uničiti? ... (SLONEP)
Vodno zajetje? (Tina)
Lep pozdrav. Moje vprašanje se nanaša na vodno zajetje. Že 14 let imamo vodno zajetje na sosedovi zemlji z njihovim soglasjem-odobritvijo, ker nimamo povezave s komunalo oz. vodovodom. Po vseh teh letih pa je prišlo do spremembe in nam hoče sosed zaračunati letno najemnino, ampak ne za nedoločen čas, tako, da po tej pogodbi lahko prekine najem kadar koli hoče. Tudi grozili so s prekinitvijo dotoka vode, se pravi nam lahko prerežejo ali kako drugače zaprejo dotok. Ali sploh lahko zahtevajo najemnino, ker kolikor vem, je voda naravna dobrina. Hvala za odgovor in lep pozdrav.. ... (SLONEP)
Po kolikšnem času se obnavlja hišo? (gašper)
Spoštovani Zanimam se za nakup hiše letnik 1990. Na ogledu sem imel občutek, da je hiša dobro vzdrževana, tako da sem imel občutek, da bi bila potrebna le beljenja ter lakiranja parketa in oken. Zanima me, po kolikšnem času je po vaših izkušnjah potrebna hiša temeljite adaptacije, če je recimo razmeroma dobro vzdrževana? Kdaj je potrebno obnoviti instalacije, centralno ogrevanje, strešno kritino in leseno konstrukcijo strehe? Ali bi bilo pametno, da to storim že zdaj, saj ne bi želel tega početi nato čez recimo 5 let. Hvala... (SLONEP)
Kako narediti ponikalnico? (Stine)
Ali ima kdo kakšno skico odtoka meteornih vod v ponikalnico ali kakšen pameten nasvet, kako lahko to naredimo sami? ... (SLONEP)
Kako odstraniti oljni rezervoar iz kleti? (Nada)
Ker na spletu ne najdem informacije o odstranitvi rezervoarja kurilnega olja, vas lepo prosim, da mi svetujete kako lahko čim ugodneje odstranimo rezervoar. Rezervoar je v kletnem prostoru in se že nekaj let ne uporablja in se tudi več ne bo. Da bi celega odnesli ven, ni možno, ker je v premajhnem prostoru. Kako bi ga lahko razžagali, da se pri tem ne bi kaj zgodilo. Hvala za odgovor!... (SLONEP)
Ali je lahko za oljno peč in kamin ista dimniška cev? (milan)
Zanima me, če je možno priključiti peč na olje za centralno ogrevanje (moči 16 kw), ki je v kleti in kaminsko peč moči 9 kw, ki je v pritličju, na eno dimniško cev? Dimnik bo višine 9,5 m. Če je to možno, bi rad izvedel dimenzijo dimnika. ... (SLONEP)
Kako položiti izolacijo po tleh na katerih so že instalacije? (štef78)
Kako naj izvedem talno izolacijo in talno gretje? Problem je v tem, da imam na tleh vso instalacijo (električno, vodovodno in odtoke). Sprva sem mislil imeti radiatorsko ogrevanje, sedaj pa se vedno bolj nagibam k talnemu. ... (SLONEP)
Ali se lahko straniščna školjka naknadno vgradi v kopalnico? (res publica)
Nameravamo kupiti stanovanje v zelo stari hiši, ki pa ima na žalost še vedno stranišče na hodniku (včasih je bila skupna uporaba). V stanovanju je sicer kopalnica z inštalacijami (bide, tuš, umivalnik, pralni stroj), nima pa stranišča. Ali bi prestavitev oziroma vzpostavitev straniščne školjke v kopalnici predstavljala velik strošek in ali je to sploh mogoče. Stranišče je sedaj na hodniku nasproti vhoda v stanovanje v istem nadstropju.... (SLONEP)
Kako zmanjšati donenje v ceveh? (Zala)
Pozdravljeni! Živimo na 4. nadstropju v stanovanjskem bloku. Radiatorje smo imeli do konca odprte, včasih so kar naenkrat postali mrzli. SPL je uredil zadevo in imamo ves čas vroče radiatorje, sedaj pa nam v sobi, kjer spimo ob steni (na hodniku nasproti sem opazila vodovodni sistem) neprestano doni v ceveh in je moteče. Tudi, ko so radiatorji že mrzli. Kako se znebimo tega donenja? Hvala za odgovor. ... (SLONEP)
Kako položiti inštalacije v suhem estrihu? (Anja)
V starejši hiši, ki ima lesene strope, bomo popolnoma obnovili zgornje nadstropje. Kot protihrupno izolacijo smo mislili uporabiti estrih, pod katerega bi položili vodovod, elektriko in cevi za centralno ogrevanje. Glede na to, da smo iz vaših nasvetov razbrali, da je suhi estrih lažja in predvsem hitrejša rešitev, nas zanima, kakšen je postopek polaganja inštalacij, glede na to, da gre za gotove plošče, navaden estrih pa se "vlije" čez inštalacijo. Hvala in lep pozdrav! ... (SLONEP)
Kakšen je postopek izgradnje mansarde? (Albina)
A bi mi lahko svetovali, kako se lotiti izgradnje mansarde, ki je trenutno golo podstrešje: streha brez zračnega mosta, na tleh je položen tervol, brez sten?... (SLONEP)
Katero kritino izbrati za zbiranje deževnice? (Brigita)
Zamenjali bomo azbestno kritino na strehi. Katere kritine omogočajo zbiranje deževnice za gospodinjsko uporabo oziroma vsaj za sanitarno vodo? Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!... (SLONEP)
Koliko priključkov ima lahko en dimnik? (dean)
Pri obnovi stanovanja smo se odločili, da bomo vgradili zaprt kamin v dnevni prostor, ki je v 1. nadstropju nad kurilnico. V tem prostoru je že dimnik, na katerega je v pritličju priklopljena peč na olje za ogrevanje hiše in sanitarne vode. Zanima nas ali lahko kamin priklopimo na isti dimnik ali moramo postaviti novega?... (SLONEP)
Kako urediti odtok mimo železnega nosilca? (nof)
Spoštovani! Obnavljam staro stanovanje in sem naletel na veliko težavo. Iz kuhinje moram speljati odtok v kopalnico. Problem je v tem, da je v kopalnici (na vhodni steni) železna traverza (i profil). Ta traverza poteka po celotni dolžini in je vpeta v steno na obeh straneh. Prav tako je široka od predvidenega zgornjega roba estriha pa do betonske plošče. Torej po celotni globini kopalnice. Kako naj pridem preko traverze? Mimo nje gotovo ne bo šlo! Potreboval bi luknjo premera okoli 100 mm, saj bi vlekel odtok ter vodo. Ali se da to železno traverzo prevrtati? Mogoče prerezati? Prosim za nasvet? Hvala! ... (SLONEP)
Kdo lahko izpraznjuje greznice ? (NN)
Ali se lahko greznico (ne živalsko, ampak človeško) izpraznjuje na travnike?... (SLONEP)
Je možna adaptacija montažne hiše? (jan)
Pozdravljeni. Zanima me, kakšne so možnosti prenove montažne hiše Jelovica, ki je stara 20 let. Predvsem me zanima, kakšne so možnosti prestavljanja notranjih sten in prenova električne napeljave (obstoječi sistem je namreč PPR, in v stenah ni cevi za napeljavo) Hvala za odgovor in lep pozdrav.... (SLONEP)
Kako urediti ogrevanje na 12 V? (Tadej)
Zanima me, kako naj uredim ogrevanje kopalnice na vikendu, ki nima elektrike. Imamo sončno celico, in me zanima, če in kako bi izvedli ogrevanje na 12 V. Hvala... (SLONEP)
Kakšni so nosilci za sončne kolektorje? (Nataša)
Streha hiše je že končana. Na mansardi bomo naredili izolacijo in zaključili z mavčnimi ploščami. Na streho nameravamo montirati sončne kolektorje. Zanima me ali obstajajo standardne mere, za postavitev nosilcev kolektorjev na špirovce, da ne bi bili potrebni kasnejši posegi na strehi. Kolektorjev ne nameravamo postaviti še takoj, pa tudi ponudnika še nismo izbrali. Zanimajo me tudi priključne cevi za kolektorje, saj bi radi postavili tudi te prej.... (SLONEP)
Kako ponovno vzpostaviti odtok v kleti? (Tatjana)
Ponovno bi radi "vzpostavili" odtok v pralnici bloka, zgrajenega leta 1957. Ne uspemo ga prebiti oz. ugotoviti, kako je napeljan od sifona do kanalizacijskega jaška (dolžina 3 m). Pri prebijanju z armaturno žico premer 10 mm je občutek, kakor bi naleteli na beton (po približno 2 m od sifona). Tudi delavcem komunale ni uspelo. Kaj predlagate? ... (SLONEP)
Kako prenoviti puščajočo greznico? (uroš)
Lep pozdrav. Potrebujem pomoč glede obnove greznice. Stara je okoli 20 let in je malo večja - ima 3 prekate. Začela je malo puščati, ker jo je iz zunanje strani že razjedlo. Zidar pravi, da bi jo pobrusil, premazal z vodotesnim premazom in oblekel z okoli 15 cm debelim slojem kot nekakšna fasada. To naj bi zadostovalo za nadaljnjih 20 let. Nekdo pa pravi, da se ob njej naredi škarpa in se jo potem zasuje brez obnove načetega zida. In da je to večno. Pozna kdo rešitev, ali kaj je pravilno V naprej se zahvaljujem za pomoč.... (SLONEP)
Ali lahko na en zračnik priključim dve napi? (Marko)
Zanima me, kaj mislite o tem, da bi izpuh od nape spodnje etaže pripeljal na podstrešje in ga priklopil na izpuh od zgornje nape, tako da bi imel potem samo en zračnik za obe napi. Gre za hišo, kjer je ena kuhinja v pritličju, druga v mansardi nad spodnjo kuhinjo. Če je to pametna rešitev, na kaj je treba biti pozoren? ... (SLONEP)
Kako zgraditi povozno greznico? (Ines)
Spoštovani! Glede na to, da nimamo možnosti postaviti greznice drugje kot na dvorišču, čez katerega se pripelje poleg avta tudi cisterna s kurilnim oljem, me zanima, kako izgraditi povozno greznico? Vnaprej najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!... (SLONEP)
Ali potrebujem dovoljenje za notranjo obnovo stanovanja? (Iztok)
Zanima me ali potrebujem za obnovo stanovanja v večstanovanjski zgradbi (izdelava odprtine v nenosilni steni (pridobil sem mnenje statika), prestavilo elektro omarice in nekaj elektro stikal, prestavilo radjatjorja), katero od dovoljenj oz. soglasij.... (GRADIMO.si)
Stran: 1 2
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog