Novice - Gozdovi Slovenije

novica

Objavljen razpis za investicije v gozdno infrastrukturo

Objavljeno dne 27.12.2010
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo javni razpis za ukrep »Povečanje gospodarske vrednosti gozdov« iz Programa razvoja podeželja RS 2007-2013 za leto 2010 (gozdna infrastruktura). Za namen investicij v gozdno infrastrukturo je razpisanih 2,5 milijona evrov. Prijava na razpis mora biti posredovana na Agencijo RS za kmetijske trge in razvoj podeželja priporočeno po pošti ali oddana v vložišče med 27. 12. in 1. 3. 2011.

Predmet podpore v okviru ukrepa so naložbe v gradnjo in rekonstrukcijo gozdnih cest in gozdnih vlak ter pripravo gozdnih vlak. Cilj ukrepa je izboljšanje učinkovitosti gospodarjenja z zasebnimi gozdovi prek boljše izrabe proizvodnega potenciala gozdov, uvajanja proizvodnih izboljšav pri sečnji in spravilu lesa ter povečanja varnosti pri delu v gozdu. Uresničitev tega cilja bo med drugim prispevala tudi k povečanju produktivnosti dela v gozdarstvu, kar je  skladno z nacionalno in EU gozdarsko strategijo.

Do podpore v okviru tega ukrepa so upravičene pravne ali fizične osebe, ki so lastniki ali solastniki zasebnih gozdov, združenja pravnih in fizičnih oseb lastnikov gozdov ter občine in zveze občin, ki imajo v lasti gozd  v Sloveniji. Delež prispevka EU v celotnih javnih izdatkih znaša 75 %. Za celotno programsko obdobje do leta 2013 je na tem ukrepu na voljo približno 25 milijonov evrov.

Več informacij >>
Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog