Sonaravna gradnja

Sonaravna gradnja je gradnja objektov s posluhom za naravo. Uporabljamo postopke in materiale, ki so povsem naravnega izvora ali pa njihova izdelava in uporaba ne škodujeta okolju. Za gradnjo uporabljamo tisto, kar dobimo v lokalnem okolju: les, kamen, glino, slamo, volno... Naravni materiali, ki ne zahtevajo veliko predelave in transporta na velike razdalje, so odličen nadomestek za uveljavljene materiale.

Bivanje v hišah, ki so zgrajene sonaravno, je drugačno doživetje, kot bivanje v konvencionalno zgrajenih. Zaradi tega ne trpi udobje, je pa koristnejše za zdravje, saj se umetni materiali uporabljajo samo tam, kjer drugačne rešitve niso možne.

Sonaravno zgrajene hiše so lahko povsem klasičnega videza, ali pa so nenavadne, kot npr. zemljanke ali hiše na vodi. Njihova umestitev v prostor in oblika sta odvisni od izvirne domišljije načrtovalca in predpisov, ki določajo kaj in kako je mogoče graditi.

Izolacija iz kokosovih vlaken

Izolacija iz kokosovih vlaken

Kokosova vlakna predstavljajo naraven način izolacije, ki ne škoduje okolju in zdravju. Plošče iz kokosovih vlaken so na voljo tudi pri nas.

Prednosti zelenih streh in zidov

Prednosti zelenih streh in zidov

Z rastlinjem porasle strehe in zidovi nimajo zgolj estetskega in zelenega namena, temveč vplivajo tudi na toplotno izolacijo doma.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog