Zeleno življenje

Z vsakodnevnimi dejanji vplivamo na okolje okoli nas. Sodobna potrošniška družba nas sili v kupovanje in uporabo izdelkov po sistemu kupi - uporabi - zavrzi, pri tem pa nas ne spodbuja, da bi razmišljali, kakšen vpliv ima uporaba nekega izdelka na okolje.

Zeleno življenje je način življenja, ko se zavedamo vplivov svojih dejanj na okolje. Negativne vplive skušamo zmanjšati na najnižjo možno raven. Izbiramo le tiste izdelke, ki jih resnično potrebujemo in so izdelani na okolju prijazen način. Varčujemo z energijo iz fosilnih goriv (nafta, premog, plin) in uporabljamo energijo iz obnovljivih virov (sončna, vodna, vetrna). Izdelke po uporabi ne zavržemo, temveč jih recikliramo (ponovno uporabimo) ali pa predamo ustreznemu podjetju, ki se ukvarja z reciklažo.
Pohištvo iz lepenke?

Pohištvo iz lepenke?

Ideja, da bi izdelovali pohištvo iz lepenke, se zdi nenavadna, vendar je to pohištvo izjemno trpežno in je na voljo že 40 let.

Kako doma zmanjšati porabo energije in privarčevati?

Kako doma zmanjšati porabo energije in privarčevati?

Na voljo so tudi številni poceni in enostavni ukrepi.

Gospodinjstvo za zeleni planet

Gospodinjstvo za zeleni planet

Vsako gospodinjstvo lahko poskrbi za manjšo porabo energije in vode, za kar so pogosto potrebne zgolj majhne prilagoditve življenjskega stila.

V zabojnike za papir odlagamo...

V zabojnike za papir odlagamo...

Pregled kaj lahko odlagamo v zabojnike za papir in česa vanje ne smemo odložiti.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog