Vprašanja - Sonaravna gradnjaEkološka fasada

VPRAŠANJE:

Ali obstajajo ekološke barve za fasade in ali so enako obstojne kot navadne barve?

(Mateja)


ODGOVOR:

V JUB-ovi pestri ponudbi fasadnih barv je potrošnikom na voljo tudi Bio apnena fasadna barva. Je okolju prijazna barva, izdelana na osnovi gašenega apna. Barva je uporabna zlasti za dekorativno zaščito slabo nosilnih podlag v stari kmečki arhitekturi, ob dodatni vodoodbojni zaščiti pa tudi za zahtevnejše obdelave fasadnih površin objektov arhitekturne dediščine v starih mestnih jedrih ter grajskih in cerkvenih kompleksih, kjer je eksplicitno izražena zahteva po uporabi apnenih barv. Primerna podlaga so novi – še nekarbonatizirani – ali stari – že karbonatizirani – fini apneni in apnenocementni ometi, prebarvati pa je možno tudi neometane opečne fasadne površine. BIO apnena fasadna barva je na voljo le v beli barvi. Niansiranje - le do blagih pastelnih odtenkov - je možno z nekaterimi prašnatimi oksidnimi pigmenti. Postopek je zahteven in ga nestrokovnjakom odsvetujemo.

13.05.2014 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog