Vprašanja - InfoKdo je dolžan pobirati pasje iztrebke?

VPRAŠANJE:

Sosed iz sosednjega bloka vodi svojega psa na zelenico, ki pripada našemu bloku. Ta tam opravlja svoje potrebe, ostanke preprosti pustita na naši zelenici. Zanima me, ali je možno, da mu prepovemo ali če lahko od njega zahtevamo, da vsaj za seboj pobere iztrebke in jih vrže v kanto. Polo.

(Polo)


ODGOVOR:

Vsekakor lahko zahtevate, da lastnik psa počisti za svojim psom, sicer ima komunalna inšpekcija možnost, da takšnega lastnika oglobi.

Vaš primer spada v pristojnost občinske komunalne inšpekcije, zato vam svetujemo, da se s prijavo obrnite nanjo.

29.11.2007 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog