Vprašanja - Info
Število ustreznih rezultatov: 68
Stran: 1 2 3
Ali ima sosed lahko na svoji parceli kar deponijo gnoja? (mitja)
Sosed je deponiral večjo količino gnoja tik moje hiše ob robu svoje parcele, ki pa je samo 4 m oddaljena od moje hiše. Poskušal sem že na občini, medobčinski in kmetijski inšpekciji, pa mi vsi odgovarjajo, da takšnega primera ni v njihovih aktih. Sprašujem vas, če obstaja kakšen zakon, ki bi reševal takšne primere? ... (SLONEP)
Obdelovanje kmetijskega zemljišča in možnost odkupa? (Nataša)
Moj oče obdeluje vrtiček oz. manjši kos kmetijskega zemljišča, ki pa ni v njegovi lasti in niti nikoli ni vedel čigavo je. Pred 15-imi leti je očetu prepustil del vrtička en gospod, ki ga ni mogel več obdelovati in tako je moj oče to prevzel in obdeloval 15 let in več. Pred parimi meseci je prišel gospod, ki se je predstavil kot nov zakupnik ter napodil mojega očeta. Pozanimala sem se glede lastništva in ostalih stvari. Stvar je sledeča: ponudba za zakup je stala na oglasni deski UE, lastnik je SKZGRS. Moj oče se na to ponudbo ni prijavil, saj ima 65 let in so mu te stvari popolnoma tuje. Ali lahko nekako izpodbijamo to zakupno pogodbo oz. ali imamo kakšna pravna sredtva, ki bi mojemu očetu kot invalidsko upokojenemu omogočila vrtičkanje še naprej. ... (SLONEP)
Vzdrževanje občinske parcele in odkup? (vzdrževalec)
Že 50 let vzdržujemo občinsko parcelo (kosimo, urejamo, obrezujemo, popravilo škarp, ...). Parcela nima drugega dostopa kot čez našo hišo. Ker nam sedaj Občina želi to parcelo prodati in mi jo želimo kupiti, me zanima, ali lahko na podlagi dolgoletnega vzdrževanja vsaj malo znižam ceno parcele (kot neke vrste kompenzacija)? Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem. ... (SLONEP)
Ali naj sedaj prodam kmetijsko zemljišče? (janez)
Ne morem se odločiti za prodajo kmetijskega zemljišča (9.000 m2) v tem času gospodarske krize. Kaj storiti? ... (SLONEP)
Kdo je dolžan pobirati pasje iztrebke? (Polo)
Sosed iz sosednjega bloka vodi svojega psa na zelenico, ki pripada našemu bloku. Ta tam opravlja svoje potrebe, ostanke preprosti pustita na naši zelenici. Zanima me, ali je možno, da mu prepovemo ali če lahko od njega zahtevamo, da vsaj za seboj pobere iztrebke in jih vrže v kanto. Polo.... (SLONEP)
Kje kupiti napihljivo zimsko zaščito "Green save"? (Jan)
Sem vaš naročnik na revijo Moj lepi vrt. V novembrski številki sem zasledil "Green save" - napihljivo zimska zaščito za posodovke. Zanima me, kje se lahko kupi in kolikšna je cena? hvala za vaš odgovor. ... (SLONEP)
Nekaj vprašanj o vrtu? (M.G.)
Pozdravljeni! Rada bi vas poprosila, da mi odgovorite na nekatera vprašanja, ker sama ne znam! Zanima me katere vrste vrtov poznamo? Katero orodje uporabljamo za obdelovanje vrta(okrasnega)? Katere vrste škodljivcev poznamo? In če mogoče veste še kaj o vrtovih! Ker moram te podatke vedeti že do 11.4. Vas prosim za najhitrejši odziv! Prosim vas, da pride odgovor do srede ker 11.4. že predstavljam seminarsko nalogo o vrtovih! Hvala za vso pomoč! Lep pozdrav! ... (SLONEP)
Kje najti seznam zaščitenih rastlinskih vrst? (Čebelica)
Zanima me, ali obstaja kakšen seznam oziroma kje lahko najdem, katere so zaščitene drevesne vrste in njihova območja, kjer naj bi bila zaščitena.... (SLONEP)
Kje dobiti knjigo Okus po cvetju? (Jelena de Belder - Okus po cvetju)
Knjiga je razprodana, ali jo je mogoče še dobiti pri vas ali če morda poznate naslov kjer bi jo imeli. Hvala!... (SLONEP)
Literatura o pokritih vrtovih (Stanko)
Rad bi ob hiši napravil letni odprti ali pokriti vrt. Neke vrste pergolo. Ali je mogoče dobiti kaj literature na to temo?... (SLONEP)
Kako zaščititi grmičke in mlada drevesa pred mrazom? (luxi)
Konec oktobra sem na Gorenjskem (Kranjska Gora) posadil lovorikovce. Sedaj so tam že precej nizke temperature, zjutraj menda celo do -15°C v zatišnih legah! Kako naj zaščitim grmiče pred tem mrazom, da mi ne bodo pomrznili? Upam, da nisem že prepozen?! Čez dan se vendarle malo ogreje. Ali naj lovorikovce pokrijem z agrokopreno v celoti, ali naj ovijem le spodnji del debla, ali bi bilo bolje, če bi prekril tla s kakšim smrečjem, slamo, lubjem? Isto vprašanje imam še za božje drevce (Ilex aquifolium), ambrovec in ginko, ki sem jih prav tako posadil konec oktobra. Hvala za odgovore. ... (SLONEP)
Kje kupiti bamijo? (tadi)
Zanima me, kje se da nabaviti seme ali sadike bamije. Hvala !... (SLONEP)
Kako najti slike rož in drugih rastlin? (NN)
Na vaših straneh naštevate veliko število različnih rastlin, ne objavljate pa njihovih fotografij. Boste objavili fotografije vseh rastlin oz. ali jih je mogoče najti kje drugje?... (SLONEP)
Zakaj mi ne cveti logarica? (NN)
Lansko leto sem kupila logarico (Fritillaria imperialis). Vse leto je imela lepe in bogate liste, cvetela pa ni. Kaj bi bilo lahko narobe in kaj naj naredim, da mi bo lepo cvetela. ... (SLONEP)
Obrezovanje oreha? (NN)
Pred nekaj leti sem posadil oreh. Sedaj je že kar veliko drevo in me zanima ali ga lahko obrezujem. Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Lahko uporabljam deževnico z bakrene strehe? (NN)
Del strehe in žlebove imamo bakrene. Ker bi rad z deževnico zalival zelenjavni vrt, me zanima ali je ta voda s strehe primerna oz. ni škodljiva.... (SLONEP)
Kako odstraniti packe z glinenih loncev? (NN)
Na glinenih loncih se mi pojavljajo bele packe. Ker so mi sicer lonci všeč, jih ne bi rada zavrgla. Naj raje v bodoče kupujem plastične lonce?... (SLONEP)
Iščem stokesio. (NN)
Pozdravljeni !V strokovni literaturi sem zasledila trajnico Stokesia - Stokezija. V knjigi jo avtor opisuje, da je od daleč podobna glavincu ali enoletni astri. Rastlina cveti od julija pa do prvih zmrzali, primerna je za vsako vrtno zemljo, zahteva pa sončno mesto, višina 30 - 50 cm, barve svetlomodra, bledovijoličasti, barva sivke, bela. Zelo bi bila vesela, če bi jo lahko kupila kje v Sloveniji. Vendar, ko sem povpraševala po naših večjih vrnarijah te trajnice niti niso poznali. Zato vas prosim, če mi jo pomagate "najti".Lep pozdrav!... (SLONEP)
Sušenje vrtnih jagod. (NN)
V pretekli sezoni smo pokrili gredo s črno folijo kupljeno z izrezi, prav za jagode. Po pritrditvi na gredo, smo posadili vrtne jagode, ki pa so kasneje ovele oz. se uničile, kljub rednemu zalivanju. Po moji oceni zaradi vročine in vlage. Kako gojiti jagode s prekrivanjem s folijo, ki naj bi povečala pridelek. Hvala lepa za odgovor.... (SLONEP)
Kakšna roža je Dragon wings? (NN)
Slišala sem za balkonsko rožo z imenom "Zmajeva krila" (Dragon wing).Baje je zelo "trpežna" in primerna tako za na sonce, kot tudi senco. Ali mi  lahko kaj poveste o njej in kje se da kupiti sadike.... (SLONEP)
Iščem informacije o janeževi zvezdi. (NN)
Iščem čim več informacij o "janeževi zvezdi". Vem le to, da je rastlina iz Azije, da njene zvezdice uporabljajo za začimbo. Zanima me ali se dobi pri nas ta rastlina, ali bi sploh rasla v naših podnebnih razmerah (Kranj), koliko velika je ta rastlina, ... Hvala lepa za odgovor!... (SLONEP)
Tehnika obrezovanja na oblaček. (NN)
Spoštovani. Rad bi izvedel nekaj (mnogo) več o japonski tehniki vršičkanja borovcev (t.i. "cloud pruning"). Tako tehniko uporabljajo v skoraj vseh njihovih vodnih vrtovih. Prosim, če mi poveste, kje bi lahko dobil kakšno literaturo ali, še bolje, praktični nasvet. Najlepša hvala.... (SLONEP)
Kam z vejami? (NN)
Zaključil sem s spomladanskim obrezovanjem drevja in ostalo mi je veliko vej. Sosed jih je na vrtu zakuril, vendar mislim, da to ni najboljša rešitev. Mi lahko svetujete, kako naj jih uporabim ali pa odstranim. Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Gradnja lesene ute in paviljona - dokumetacija (NN)
Rad bi postavil leseno uto (3 x 6 m) in tudi paviljon (3 x 3 m). Po novi zakonodaji menda ni potrebna priglasitev del. Kaj mu je sploh potrebno storiti?... (SLONEP)
Kje naj kupim vrtnice? (NN)
Zanima me, kje bi lahko dobila grmaste vrtnice (rožni grm) in katere sorte?... (SLONEP)
Katere rože na balkonu na južni strani? (NN)
Stanujem v bloku, ki je postavljen v smeri vzhod - zahod. Južna stran je izpostavljena soncu od jutra do večera. Zanima me, katere rože bi tu uspevale in kako naj jih oskrbujem (problem imam z ožigom na listih). Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Kaktus mi ne cveti. (NN)
Kaktus sem dobila za darilo, in je lepo cvetel. Od takrat so minila 3 leta in še vedno ni pokazal nobenega cveta, kljub temu,da sem ga zalivala z gnojilom za cvetenje. Katera vrsta je, ne vem; je majhen.... (SLONEP)
Gomoljasta begonija na sončnem balkonu? (NN)
Ali lahko viseče gomoljaste begonije sadim na odprt sončen balkon? Kako nanje vpliva veter?... (SLONEP)
O vrtnici 'Leonardo da Vinci' (NN)
Spoštovani! Zanima me vse o vrtnici Leonardo Da Vinci. Hvala. Lep pozdrav.... (SLONEP)
Ali pelargonije uspevajo na soncu? (NN)
Ali lahko pelargonije gojim na odprtem balkonu, kjer ves dan sije sonce?... (SLONEP)
Stran: 1 2 3
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog