Osvetlitev vrta

K negovanemu vrtu spada tudi diskretna zasenčena razsvetljava, ki poudari izraznost in ga dopolni. Osvetljene rože, grmičevje in drevesa so videti bolj pristno in privlačno. Za osvetlitev vrta so najprimernejše nizke luči. Pogled iz hiše na tako osvetljen vrt nas prevzame in očara, saj obilje svetlobe in temačnih senc kreira vrsto izrazitih kontrastov. Z reflektorsko osvetlitvijo poudarimo posamezne zanimive objekte.

Luči lahko postavimo pod ali za različne rastline ali druge elemente, ki jih želimo osvetliti. Za osvetlitev dreves uporabljamo zasenčene žarnice, ki jih obesimo na drevo. S prenosnimi baklami, ki so poceni in hiter način osvetljevanja, dosežemo zanimiv učinek, saj plamen kreira zanimive sence.

Pogosto je opremljanje vrta in okolice hiše s svetili veliko prijetnejše opravilo, kot svetlobno opremljanje notranjosti hiše. Vrtno razsvetljavo lahko naredimo vznemirljivo, zanimivo in temeljito, lahko pa se preprosto omejimo samo na ureditev luči na posameznih funkcionalnih delih vrta, kot sta prostor za žar, ali sedežni kotiček.

Ob upoštevanju osnovnega načela, ne preveč intenzivne osvetlitve, je vrsta in lokacija osvetlitve vrta prepuščena našim željam, ustvarjalnosti in domišljiji.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog