Osvetlitev vhoda

Če velja, da je prvi vtis najpomembnejši, potem se moramo potruditi, da bo naš vhod primerno osvetljen, ter da bo omogočal varen dostop do hiše. Vhod lahko osvetlimo z direktno ali odsevajočo svetlobo. Osvetlitev vhoda pomeni tudi osvetlitev poti do vhodnih vrat. Le ta naj bo zasenčena, saj žareča svetloba v temi ustvarja prevelik kontrast in deluje slepeče. Bolj prijetna je splošno blaga osvetlitev. Luči ob poti so lahko vgrajene v tla, ali pa nameščene na posebnih nosilcih, ki naj zaradi bleščanja segajo do višine kolen.

Stopnice, ki vodijo do vhodnih vrat, morajo biti dobro vidne. Za osvetlitev vhoda lahko namestimo katerekoli vrsto luči, vendar pazimo, da ne ustvarjajo motečih senc.

Če je vhod pokrit z nadstreškom, lahko zakrijemo luč, ki visi ali je pritrjena pod nadstrešek. Na ta način preprečimo bleščanje in zavarujemo luči. Poseben vtis naredi osvetlitev vhoda iz notranje strani. Seveda pa morajo biti materiali vrat svetlobno prepustni.

Za osvetlitev zunanjosti izberemo kakovostne svetilke, namenjene zunanji uporabi. Odporne morajo biti na vremenske spremembe in delovati tudi pri nizkih temperaturah. Zaradi umazanije in izpostavljenosti agresivnejšemu okolji, jih moramo vzdrževati pogosteje kot notranje.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog