Vprašanja - Pleskanje in barvanje
Število ustreznih rezultatov: 38
Stran: 1 2
Ali je potreben premaz pred polaganjem ploščic? (Uroš)
Obnavljam starejšo hišo, v kateri je bila kopalnica zelo majhna. Sedaj imam namen kopalnico imeti v sobi veliki 8 kvadratnih metrov. V tej sobi je bila včasih spalnica. Sedaj me zanima, kako se položijo ploščice, če je na steni še star omet? Je treba star omet odstraniti iz sten ali je dovolj, da se ga prebrusi in premaže s kakšno emulzijo? ... (SLONEP)
Kakšen je vrstni red del pri obnovi stanovanja? (snežinka)
Z iskalnikom nisem našla teme, ki bi v tem obsegu odgovarjala na moje vprašanje. Lotevam se popolne prenove starega stanovanja v bloku v katerem živim letnika 1958. V stanovanju je treba zamenjati vse, pa me zanima približen vrstni red, še posebej za nekatere vmesne elemente, si ne znam predstavljati razporeda. Bi prosila vaše strokovnjake, če bi lahko razvrstili, jaz pa bom samo naštela vse stvari, ki so potrebne. Potrebna je:   -zamenjava kuhinje, -prenova kopalnice, -prenova električnih inštalacij, -zamenjava cevi (kopalnica, kuhinja), -zamenjava tlakov v kuhinji in predsobi, -brušenje parketa v sobah -zamenjava radiatorjev, -zamenjava oken, -zamenjava notranjih vrat in podbojev, -mizarska dela za vzidane omare (predsoba, kuhinja), -sanacija sten v kuhinji (omet se lušči, tapete v sobi). Da bo prva orientacija lažja, bom zelo vesela vašega odgovora. ... (SLONEP)
Kako odpraviti neprijeten vonj? (Eva)
Pred nekaj dnevi sem na štedilniku pozabila hrano, ki se je "spekla" s posodo vred. Kljub zračenju in ostalem čiščenju ostaja v kuhinji še naprej zelo neprijeten vonj po zažganem mesu. Bom morala kuhinjo prebarvati, ali obstaja kaj drugega? ... (SLONEP)
Ali je na stenah apno? (janja)
Kako lahko ugotovim, kakšne vrste premaz je na stenah enega izmed bivalnih prostorov - apno ali "jupol"? Stene bi namreč radi na novo prepleskali, izbira sredstva pa je odvisna od tega, kateri premaz je na stenah.... (SLONEP)
Kako prebarvati okrasni stiropor? (janesa)
Več let imamo na stropu v spalnici okrasni stiropor zaradi izolacije. Zanima me, če se te plošče lahko prebelijo in s čim?... (SLONEP)
Kako odpraviti kondenz in plesen? (mv)
Živim v 3-nadstropnem bloku. Pred kratkim je bila zamenjana streha, ki je kovinska. Nad mojim stanovanjem je podstreha. V kotih vogalnih sob se je, odkar so zunaj nizke temperature, začela nabirati vlaga, oziroma je stena mokra od stropa do tal (samo kot približno 2 cm levo in desno). Tako se je začela nabirati tudi plesen. Prosila bi za nasvet, kaj se da narediti v tem primeru, skoraj 100 % sem prepričana, da je kriva nova streha, ki verjetno nima zračnikov in se tako nabere kondenz.... (SLONEP)
Kako izravnati stene v kleti? (Jože)
Kako bi izravnal stene v kleti, ki so že ometane? Ali lahko uporabim kakšno izravnalno maso in hidro premaz, da vlaga ne bi vdirala?... (SLONEP)
Po kolikšnem času se obnavlja hišo? (gašper)
Spoštovani Zanimam se za nakup hiše letnik 1990. Na ogledu sem imel občutek, da je hiša dobro vzdrževana, tako da sem imel občutek, da bi bila potrebna le beljenja ter lakiranja parketa in oken. Zanima me, po kolikšnem času je po vaših izkušnjah potrebna hiša temeljite adaptacije, če je recimo razmeroma dobro vzdrževana? Kdaj je potrebno obnoviti instalacije, centralno ogrevanje, strešno kritino in leseno konstrukcijo strehe? Ali bi bilo pametno, da to storim že zdaj, saj ne bi želel tega početi nato čez recimo 5 let. Hvala... (SLONEP)
Kako popraviti omet po vgradnji novih oken? (bojan)
Pri zamenjavi oken v bloku je skoraj okoli vseh oken na zunanji strani odpadel del fasade, ki je zelo tenka. Kako sanirati manjkajoče dele fasade? Zanima me še kako "zaliti" purpen, ki je viden okoli zunanje strani oken, da bo nastala lepa špaleta? Hvala in lep pozdrav.... (SLONEP)
Kako odpraviti vodo v kletnih prostorih? (Enzemljan)
Letošnjo zimo sem opazil, da nam skozi zid v kletnih prostorih naše hiše pronica voda. Bilo je to v času, ko se je sneg topil in je bilo zunaj veliko vlage. Kletni prostori so iz betonske opeke. Zunanji del je pod zemljo in je verjetno zalit s smolo. Od znotraj je pa omet in prebeljeno. Po tleh so položene ploščice. Do takrat še vdora vode v notranjost nisem opazil, so pa bili zidovi vlažni in se je ponekod omet nagubal in tudi odpadal. Zunaj točno ob tem delu hiše rasteta dve veliki smreki. Je možno, da bi njune korenine poškodovale zid in hidroizolacijo in da zaradi tega vdira voda v notranjost. Kaj lahko storimo v tem primeru? Je možno, da smola s katero je zid zalit od zunaj pod zemljo s časom razpade in jo je treba obnoviti? V drugem, ločenem objektu, kjer je isto kletni prostor zidan iz betonskega zidaka in je od znotraj omet od in od zunaj zalit z smolo in pod zemljo, pa imam podoben problem. Zid je ves čas vlažen in po njem ves čas nastaja sivo-zelena plesen, ki je nikakor ne moremo odstraniti. Prostor enkrat na leto očistimo te plesni, vendar se s časom nazaj obnovi. Kako se naj lotimo tega problema in vlage v kleti? Upam, da dobim odgovor in se za njega že vnaprej zahvaljujem. ... (SLONEP)
Narediti najprej estrihe ali stene? (Tom)
Spoštovani, gradim novo hišo iz YTONG zidakov. Smo v fazi izdelave instalacij. Stene bom imel obložene z mavčnimi ploščami, ogrevanje pa bo talno. Zanima me, ali moram prej položiti mavčne plošče na stene in nato talno ogrevanje in estrihe, ali ravno obratno. Imam dva izvajalca, ki pa imata vsak svoje mnenje? Prosim, če mi lahko svetujete. Hvala in lep pozdrav.... (SLONEP)
Kako prebarvati iverno ploščo? (Matija)
Zanima me, kako prebarvati iverno ploščo. Ko sem poskusil s prekrivno barvo, jo je večinoma le popilo in nič pobarvalo. Prebarval bi v belo tisti predel nad oknom v katerem so zvite rolete.... (SLONEP)
Kako odstraniti vlago in plesen v stanovanju? (Agi)
Stanujemo v večstanovanjskem bloku, starem približno 50 let, v prvem nadstropju. Del stanovanja je nad hodnikom, del pa nad vhodom, ki je odprt. Pojavila se mi je zidna plesen, na severni strani sten - tla, stene in strop (kot stropa). Del sten imam obložen s pluto – nelakirano. Ta je pol metra od tal popolnoma črna od plesni. Stene so plesnive na območjih, kjer se jih karkoli dotika (npr. omara). Na tleh imamo topli pod, po vrhu pa preprogo, na kateri se čuti vlaga. Kaj storiti v mojem primeru? Pluto bo verjetno treba odstraniti - kaj naj naredim tam? Res bi bila hvaležna vsakega nasveta, ker vem, da je to škodljivo! Sicer uporabljamo ionizator za zrak, ampak vseeno. Hvala ... (SLONEP)
Kako in s čim obložiti notranjo izolacijo? (dušan)
Hvala za vaš odgovor, ki ste ga podali 19.01 2009 na vprašanje "Kako sanirati mokro steno?" Po vrhu stirodurja sem dal Jubizol, mrežico in izravnalno maso "kemagled fx". Sedaj pa me zanima samo še to, s katerimi mavčnimi ploščami naj ponovno oblečem steno in ali lahko samo vijačim plošče v steno? ... (SLONEP)
Kako odpraviti plesen in vlago v stanovanjskem bloku? (marko)
Pozdravljeni. Živim v 4. nadstropju v bloku. Po stenah se nam nabirata plesen in vlaga. Zanima me, kako ju lahko odpravim?... (SLONEP)
Kako se rešiti vlage v stenah v starejši hiši? (Slavisa)
Imam vlago v starejši hiši, ki je trenutno brez še izolacije. Na notranjih stenah se mi je pojavila vlaga in se je že navlekla na pohištvo in gardarobo. Planiram izolacijo notranjih sten s stirodurjem in verjetno tudi s panelami.in kasneje izolacijo zunanjih sten, tudi s stirodurjem. Potrebujem nasvet, ali je smiselno tako izolirati stene. Že zdaj so debele 55 cm. Ali bo takšna izolacija preprečila vlažne madeže na stenah in plesen, ki se že pojavlja. Vnaprej se zahvaljujem. ... (SLONEP)
Kakšen je postopek izgradnje mansarde? (Albina)
A bi mi lahko svetovali, kako se lotiti izgradnje mansarde, ki je trenutno golo podstrešje: streha brez zračnega mosta, na tleh je položen tervol, brez sten?... (SLONEP)
Kako se lotiti pleskanja sten v novogradnji? (misika)
Pozdravljeni! Končno je prišel čas, da moramo popleskati stene v hiši. Zanima me, če lahko prvo pleskanje vsebuje tudi raznolike barve, ne le bele. Hiša je novogradnja, zidana s porothermom, na tleh suhi estrih, spuščeni stropi s Knauf mavčnimi ploščami, ometano s termoputzem. Ker bi z možem rada imela prostore v hiši razgibane, si jih želiva prepleskati barvno. Prosim, da mi priporočite najboljše. Hvala za odgovor!... (SLONEP)
Kako prebarvati rjava polkna v belo barvo? (Primož)
Pozdravljeni! Na hiši bi želeli sedanja lesena, rjavo barvana okna prebarvati v belo mat barvo. Zaradi estetike bi zunanje dele oken pustili v rjavi barvi, prebarvali bi samo notranje. Trenutno so okna premazana in zaščitena s premazom Beltop/Belton. Skrbi me predvsem prekrivnost bele barve na podlago rjave. Prav tako me zanima ali se les z raznimi emajl premazi trajno deformira in izgubi videz lesa. Še to, barvati ne želimo v svetlečo belo barvo. Želimo mat oziroma vsaj pol mat, če drugače ne bi šlo. Hvala in lep pozdrav.... (SLONEP)
Kako preprečiti ponoven pojav rumenih madežev na stenah? (Tadej)
Pozdravljeni. Zanima me, kaj se lahko stori z madeži, ki so nastali zaradi uničenja strehe v neurju. Hiša je montažna, zato je voda pritekala skozi podstrešje (neuporabno), skozi stekleno volno in prodrla v bivalne prostore, kjer je za seboj pustila rumene madeže. V enem prostoru so tapete na stropu in stenah, v drugem pa so stene in strop pokitani. V obeh prostorih pa so rumeni madeži. Belež je bele barve - jupol. Zanima me, ali je možno tisti kit samo strgat in na novo zakitat in tako ni nevarnosti, da bi se pojavil rumeni madež ali obstaja nevarnost pojave teh madežev skozi novi belež?... (SLONEP)
Kako sanirati montažno hišo po neurju? (nidika)
Zadnje neurje s točo nam je razbilo strešno kritino (salonit), voda je tako zatekala v montažno hišo. Teklo je tudi po stenah ter skozi strop montažne hiše (Marles). Na podstrešju smo odstranili namočeno izolacijo (tervol). Kaj lahko naredimo na stenah, ker se že pojavlja plesen in gobe? Stvar je zares akutna in najbrž nismo edini. Trenutno čakamo na popravilo strehe, sanacija notranjosti objekta je naslednji korak. Kaj svetujete?... (SLONEP)
Kako rešiti problem s solitrom? (klemen )
Pozdrav! Imam novo zgrajeno stanovanjsko hišo in imam mahjši problem s solitrom, če je to pravi izraz. Vzhodni del hiše je prislonjen v breg. Breg omejuje škarpa, ki je povezana z 1.5 metra široko ploščo vzolžno ob hiši, ta pa je povezana s prvo ploščo hiše tako ,da je med hišo in škarpo prehod. Ker zunanja plošča ni imela narejenega padca stran od hiše, je ob deževju tam zastajala voda. To ploščo zunaj sem izoliral z izotekom, nanj pa smo položili estrih, ki ima sedaj padec od hiše in voda ne zastaja.Nato pa sem opazil znotraj hiše, da se spodaj, 20 cm od estriha, pojavlja vlaga in soliter (kot nekakšno snežno ivje). Na tem mestu se lušči tudi jupol. Ali obstaja kakšna premaz za nastalo situacijo, če se da to izsušiti ter ali bo potem bolje, ko bo narejena fasada. Hvala.... (SLONEP)
Katero izravnalno maso uporabiti? (Ravnanje stene do 2 cm)
Kako lahko in s kakšnim materialom mi svetujete kvalitetno izravnavo notranjih sten ( do cca 2 cm ). Sedaj imim klasične krive omete in izravnalno maso. Ometi in masa so dobro opijeti tako, da ni odpadanja. Kakšen material (maso in izvedbo) uporabiti? Mavčne plošče ne pridejo v poštev! Hvala za odgovor. Klemen... (SLONEP)
Kdaj nanesti emulzijo pri kitanju sten? (andrej in saša)
Dali smo zgraditi hišo do V. faze. Torej bo potrebno  kitati stene. Zanima naju ali morava pred nanosom kita stene premazati z emulzijo? Se to naredi pred nanosom kita ali pred barvanjem sten? Hvala za odgovor... (SLONEP)
Kaj narediti z odpadnimi barvami za fasado in drugimi odpadki od barv? (S.S.)
Prosim za nasvet. Delala sam fasado in mi je ostalo 6 posod od barve. Kaj naj naredim z njim? Prosim za odgovor. Hvala.... (SLONEP)
Odstranjevanje prask s keramičnih ploščic (SH-E)
Med montažo sanitarne keramike so se poškodovale stenske keramične ploščice in sicer imajo sledi izvijača (kovina). Na kakšen način lahko odstranim sledi? Neuspešno smo poizkusili s čistilom Bang in pasto Astonish. Kemične sestave ne poznam natančno, a eno kot drugo čistilo je sicer odlično za marsikaj, za te madeže pa očitno ne. Najlepša hvala za odgovor.... (SLONEP)
Kako sanirati razpoke v stropu? (Boštjan)
Strop v 40 let stari hiši je lesen. Nanj je pritrjena trstika, na katero je potem nanesen okoli 4-5 cm ometa. Na nekaterih mestih se pojavljajo razpoke, ki se po kitanju čez nekaj časa zopet pojavijo. Po mojem mnenju ni (za zdaj) nevarnosti, da bi omet s stropa začel odpadati. Vendar pa me razpoke vizualno motijo. Kako bi lahko rešil to zadevo? Ali je mogoče na sedaj obstoječi strop pritrditi mavčne plošče in s tem prikriti razpoke? Ali pa je možno te razpoke prikriti le s kakšno mrežico, ki jo potem pokitam? Nebi rad zaradi tega zbijal celoten omet s stropa in ga potem nadomestil z drugim, ker kot sem že omenil, za zdaj se omet po mojem mnenju kar dobro drži.... (SLONEP)
Kako bo klimatska stena vplivala na ostali del stene? (Tanja)
Zanima me, ali klimatska stena poleti, ko hladimo, ne povzroča vlažne stene? Pozimi je stena spet topla, poleti hladna, ali to ne vpliva na steno oz. na popleskano barvo? Hvala za razlago in lep pozdrav!... (SLONEP)
Kako sanirati plesen v novogradnji? (Katja)
Spoštovani, septembra 2006 smo se preselili v nov blok, zgrajen leta 2005. Pred kakšnim mesecem smo začeli opažati plesen na stropu (strnjena sivo-črno obarvana plesen) v kotu v dveh sobah. Zračimo za moje pojme dovolj (pozimi 3x na dan po 5 min, včasih tudi več), poleti pa imamo okna ves čas odprta. Pred kakim tednom, smo začeli plesen opažati tudi po steni, v eni sobi (pike). Prosim povejte, kaj lahko storimo, da jo odpravimo in ali imamo morda tudi kakšne pravice glede reklamacij. Hvala.... (SLONEP)
Kako sanirati notranjo steno, ki se kruši? (Tanja)
Hišo sem zgradila na že obstoječem delu gospodarskega poslopja. Na tistih mestih, kjer je star temelj, to pomeni tudi en del notranje stene imam probleme, da mi odpada omet. Na en del ste mi že odgovorili z odgovorom iz dne 19. 7. 2007, tam gospod sprašuje za zunanjo steno, jaz pa imam problem v dnevni sobi in hodniku, ki sta v sredini hiše, ki pa je bila to stena starega temelja gospodarskega poslopja. V tem primeru ne morem narediti drenaže, saj v hiši ne morem narediti jarka in sanirat stari temelj. V hiši drugje ni vlage, celo včasih imamo probleme, saj imamo preveč suho ozračje. Nam lahko svetujete, kako bi lahko sanirali steno.... (SLONEP)
Stran: 1 2
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog