Pleskanje kovinskih konstrukcij

Kovinske konstrukcije kot so stopniščne ograje, kovinska vrata, rešetke, pleskamo podobno kot druge površine, le da moramo pred pleskanjem poleg umazanije odstraniti tudi rjo in jih namazati z zaščitnim sredstvom. Poznamo različne vrste zaščitnih sredstev proti rji, najpogosteje pa uporabljamo naslednja:

  • zaščitno sredstvo proti rji na oljnati osnovi (Minij je poznan kot zaščitna barva proti rjavenju. V trgovinah ga dobimo zmešanega z umetno smolo ali lanenim oljem. Če se bomo odločili za zaščito z minijem, zmešanim z lanenim oljem, smemo površino z oljno oziroma lak barvo prepleskati šele po osmih dneh sušenja);
  • zaščitno sredstvo na osnovi umetne smole (če se bomo odločili za minij, ki mu je primešana umetna smola, bomo lahko tako površino prepleskali z laki iz umetnih smol brez dolgotrajnega čakanja.)

Pleskanje strešnih žlebov in odtočnih cevi iz cinka in aluminija

Pred začetkom pleskanja teh kovin moramo te površine predhodno prepleskati z lepljivim grundom (temeljnim premazom), ki se bo kovine oprijel. Predlakiranje ali lakiranje samo pa lahko opravimo z lakom iz umetne smole.

Pleskanje grelnih teles

Grelna telesa prepleskamo najprej s temeljnim premazom, nato pa še s končnim lakom. Ne smemo jih prepleskati s sredstvom za zaščito proti rji, saj ta sredstva niso vedno obstojna na vročini.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog