Drugi pripomočki za delov v vrtu

Samokolnice

Uporabljamo jih za prevoz materialov in orodja po vrtu. Nekoč so bile samokolnice lesene z lesenim kolesom, danes pa so kovinske ali plastične. Kovinske so bolj robustne, zdržijo dlje časa in imajo večjo nosilnost od plastičnih. Za gibanje po vrtu je najprimernejše kroglasto kolo, če pa bomo samokolnico vozili tudi po trdnih površinah, je primernejše kolo z zračnico.

Drobilniki

Da pospešimo kompostiranje in si olajšamo rezanje ostankov obrezovanja, uporabimo drobilnik. Trdne vrtne odpadke zmelje v mešanico, ki se hitro kompostira. Nekoč so se uporabljali drobilniki na ročni pogon, danes pa uporabljamo električne. Pri delu z drobilnikom obvezno uporabljajmo rokavice in zaščitna očala. (Uporaba drobilnika >>).

Pripomočki za setev in sejanje

Pripomočke za setev in sejanje lahko najpogosteje najdemo kar na samem vrtu ali pa v bližnjem gozdu. Najuporabnejši pripomoček je sadilni klin, s katerim delamo luknje, kamor sadimo presajevance ali pa seme. Za sajenje čebulnic uporabimo sadilnik za čebulice. Z njim izvlečemo čep zemlje, v jamico položimo čebulico in nanjo položimo zemljo.

Rokavice

Izbira rokavic je velika. Tekstilne rokavice so primerne za fina dela, kjer potrebujemo zaščito samo pred umazanijo. Za obrezovanje vrtnic so primerne usnjene rokavice, ki nas lahko zaščitijo pred trni. Gumirane rokavice uporabljamo za zelo umazana dela, a so preokorne za fina dela.  

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog