Vprašanja - Pripomočki
Število ustreznih rezultatov: 20
Ali je smiselno kupiti kosilnico na zračni blazini? (Tonček)
Prebral sem si predstavitev robotske kosilnice, ki ste jo testirali. Me je zamikala, vendar je za moj žep nekoliko predraga. Zato bom vzel klasično kosilnico, verjetno električno. Na trgu sem opazil, da obstajajo tudi kosilnice na zračni blazini. Mi lahko poveste kaj več o tej kosilnici in ali jo je smiselno kupiti?... (SLONEP)
Kako zaščititi ciprese pred divjadjo? (Branko)
Na vrhu z rožami zasajene škarpe imamo v dogovoru s sosedi na meji zasajene ciprese. Vendar so te ciprese žrtev rednih obiskov divjadi - srn, tako da na enem koncu čisto propadajo. Poskusili smo že z nanašanjem nekakšne pene, ki bi naj bila namenjena odganjanju divjadi, pa ni bilo učinka. A je res edina rešitev ograja? Kar visok strošek, pa še usklajevanje s sosedi. Kakšne so še druge možnosti? Za odgovor se zahvaljujem.... (SLONEP)
Kako velik naj bo kompostnik? (NN)
Na vrtu bi želel postaviti kompostnik. Imel bi enostaven kompostnik, zgrajen iz betonskih elementov ali lesa, ki jih bom postavil na betonsko ploščo. Ne vem pa koliko mora biti najmanj velik. Mi lahko prosim pomagate?... (SLONEP)
Kje kupiti napihljivo zimsko zaščito "Green save"? (Jan)
Sem vaš naročnik na revijo Moj lepi vrt. V novembrski številki sem zasledil "Green save" - napihljivo zimska zaščito za posodovke. Zanima me, kje se lahko kupi in kolikšna je cena? hvala za vaš odgovor. ... (SLONEP)
Kje kupiti folijo za rastlinjak? (Tomaž)
Imamo pokrit del vrta za zelenjavo (rastlinjak), ki bi ga radi na novo prekrili s folijo odporno na UV žarke, ki bi bila široka 8 m. Prosil bi, če mi lahko svetujete, kje bi se to pri nas ali v sosednji Avstriji dalo nabaviti.... (SLONEP)
Kje kupiti sredstvo za odganjanje mačk? (janja)
Slisala sem, da lahko macke prezenes z vrta s sredstvom Celafor. Zanima me kje lahko kupim to sredstvo?... (SLONEP)
Organska gnojila namesto hlevskega gnoja? (Veronika)
Ali organska gnojila ustrezno nadomestijo hlevski gnoj - tega je namreč težko dobiti?... (SLONEP)
Kako ogrevati rastlinjak? (samo)
Iščem ideje in nasvete za ogrevanje rastlinjaka.... (SLONEP)
Slepci v kompostu (Tonček)
Letošnjo jesen sem pri premetavanju kupa komposta naletel na nekaj slepcev, ki so bili v njem. Predvidevam, da so iskali zavetje pred zimo. Kdaj lahko pričnem uporabljati kompost, ne da bi zmotil slepce pri prezimovanju oz. njihovem razmnoževanju? ... (SLONEP)
Nega paradižnika v vročem poletju (Tancer Marjan)
Zanima me, ali naj ravbarje trgam ali porežem, ali lahko pod paradižnik dam za pokrivanje suho travo, ali lahko v tej vročini pokrijem paradižnik s pokrivalno folio, ki je za pokrivanje vrtnine?Hvala za odgovor !... (SLONEP)
Popravilo puščajočega kalupa za ribnik (NN)
Pozdravljeni! Kalup za ribnik, ki smo ga vgradili pred nekaj leti je začel puščati. Zanima me ali je možno kalup popraviti ali moramo kupiti novega?... (SLONEP)
Kako odstraniti packe z glinenih loncev? (NN)
Na glinenih loncih se mi pojavljajo bele packe. Ker so mi sicer lonci všeč, jih ne bi rada zavrgla. Naj raje v bodoče kupujem plastične lonce?... (SLONEP)
Kam z vejami? (NN)
Zaključil sem s spomladanskim obrezovanjem drevja in ostalo mi je veliko vej. Sosed jih je na vrtu zakuril, vendar mislim, da to ni najboljša rešitev. Mi lahko svetujete, kako naj jih uporabim ali pa odstranim. Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Kje dobiti material za zastiranje? (NN)
Lotil sem se biološkega načina pridelava zelenjave na svojem vrtu. V literaturi sem zasledi, da je potrebno zemljo ves čas zastirati z rastlinskimi odpadki. Kje naj dobim dovolj materiala za zastiranje?... (SLONEP)
Ali lahko uporabim kompost namesto zemlje za lončnice? (NN)
Ker pridelamo veliko komposta, me zanima ali lahko lončnice (pelargonije, moljevke) posadim v kompost namesto v zemljo za lončnice, ki jo dobim v trgovini?... (SLONEP)
Kupim božično zvezdo in ji odpadejo listi. (NN)
V decemberskem času vedno kupim nekaj božičnih zvezd. Ko jih prinesem domov, jim prično odpadati listi. Kaj naj naredim, da se to letos ne bo ponovilo?... (SLONEP)
Kako na naravi prijazen način pregnati žuželke? (NN)
Hišo in vrt imamo blizu mlake. Posledica tega je, da imamo na vrtu mnogo komarjev. Obstaja kakšen naravni način, kako bi te žuželke vsaj delno odgnali z vrta?... (SLONEP)
Kje kupiti ultrazvočni odganjalec psov? (NN)
Poročali ste o napravi "zvočni odganjalec psov in mačkov". Zanima me kje se da to napravo kupiti v Sloveniji?... (SLONEP)
Kako zbirati kapnico? (Mekiš)
Pri novogradnji se odločamo za zbiranje kapnice. Kapnico bi radi uporabili za zalivanje vrta, pranje avtomobila, pranje perila in splakovanje v WC. Na kaj moramo biti pozorni in kakšna je rešitev za pranje perila in splakovalnike v sušnem obdobju?... (SLONEP)
Zimski vrt - kondenz (NN)
Pred letom dni sem naročil zasteklitev terase z aluminijem in termopan steklom. V zimskem času se na aluminiju pojavlja izredno rosenje (z notranje strani). Zanima me kako bi lahko odpravil ta kondenz oz. vsaj omejil. V prostoru imam centralno ogrevanje vendar ne pomaga razvlažiti zrak v prostoru. Hvala za Vaš odgovor.... (SLONEP)
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog