Vodič

Priprava hiše ali stanovanja na prodajo v zimskem času

Prodaja nepremičnine je vedno zahteven proces, ki v prvi fazi zahteva, da kupcu vzbudimo zanimanje za ogled. V tej fazi je ključno, da stanovanje ali hišo predstavimo na pravi način. Nepremičnine se najlažje prodajajo spomladi, ko je vreme sončno in toplo, pozimi pa je prodaja nekoliko težja. Možnost za uspeh se povečajo, če nepremičnino ustrezno pripravimo.

Stanovanja ali hiše pozimi ne smemo zanemariti. Nepremičnino moramo redno vzdrževati in morebitne poškodbe in okvare redno odpravljati. Če bo morebitni kupec opazil, da je nepremičnina slabo vzdrževana, bo imel pomisleke glede nakupa. Skromna in nepomembna poškodba ali napaka lahko odvrne kupca od nakupa, saj si ne ustvari dovolj zaupanja do nepremičnine, da je zgrajena in deluje brezhibno.

Če prodajamo hišo, še pred prihodom kupca poskrbimo za urejeno okolico. Prvi stik z nepremičnino je ključnega pomena in, če pri kupcu vzbudimo negativna čustva, še preden stopi iz avtomobila, prodaja zagotovo ne bo uspešna. Če je dežela pokrita s snežno odejo, odmečemo sneg z dovoza oz. dvorišča in očistimo poti. Če so poti in stopnišča poledenela, jih potresemo s soljo, da ne pride do nezgode. Če snega ni, pomedemo morebitno listje, smeti in veje.

Ljudje veliko pozornosti posvetimo zaznavi na prvi pogled nepomembnih stvari. V hladnih, meglenih in turobnih zimskih dneh smo ljudje še bolj občutljivi na malenkosti. Stanovanje ali hišo naredimo prijazno. Pred prihodom kupcev jo segrejemo na prijetno temperaturo, da se bodo obiskovalci prijetno počutili. Če je v kateri izmed sob kamin, ga zakurimo. Plameni bodo ogreli obiskovalce, obenem pa pričarali občutek domačnosti in topline lastnega doma. Če je v prostorih pohištvo, odstranimo zaščitna pregrinjala.

Poskrbimo za ustrezno osvetlitev. Odgrnimo zaves, dvignimo rolete in prižgimo vse luči. Dobro osvetljeni prostori bodo bolj privlačni. Če imamo na voljo fotografije nepremičnine v poletnem času, jih pokažemo obiskovalcem.

Če pridejo kupci na ogled nepremičnine v decembrskem, prednovoletnem času, poskrbimo za novoletno okrasitev. Pri tem ni treba pretiravati. Dovolj bo smrekova veja z nekaj okraski ali majhna okrašena novoletna smrečica v dnevni sobi.

Nastanek besedila, december 2011.

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice

Anketa

Moja hiša potrebuje