Prodaja nepremičnine preko agencije

Prodaja preko nepremičninske agencije je za prodajalca enostavnejša, kot, če prodaja sam. Nepremičninska agencija opravi večino opravil v zvezi s prodajo, prodajalec le podpiše pogodbo, preda nepremičnino in prejme kupnino. Seveda pa nepremičninska agencija za svoje delo zaračuna provizijo.

Izbira poštene in kakovostne nepremičninske agencije odtehta stroške, ki nam jih agencija obračuna. Agencija prevzame večino opravil povezanih s prodajo, obenem pa pripravi pogodbe in svetuje pri sami prodaji. Odpadejo tudi vsi ogledi nepremičnine in oglaševanje, saj za to poskrbijo nepremičninski agentje. To pa pomeni, da je mogoče prihraniti veliko časa in denarja, saj se prodajalcu ni potrebo ubadati z neresnimi kupci.

Agencija za posredovanje prejme provizijo. Skupna provizija, ki jo agencija zaračuna prodajalcu in kupcu je lahko največ 4 %. To pomeni, da lahko prodajalec plača največ 4 % provizijo, ali pa manj, če del provizije plača kupec. Vendar pa prodajalec ne more zahtevati od kupca, da plača del provizije. Kako se razdeli provizija, ureja agencija.

Več o delovanju nepremičninskih agencij >>

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog