Vodič

Z video predstavitvijo do prodaje nepremičnine

Prodaja stanovanja ali hiše je v tesni odvisnosti od oglaševanja. Z oglasom potencialne kupce obvestimo o nepremičnini, ki je naprodaj, obenem pa v njih vzbudimo zanimanje. Ko je zanimanje vzbujeno, se bo kupec obrnil na prodajalca in se po vsej verjetnosti dogovoril za ogled. Ključnega pomena je zatorej vzbuditi zanimanje. To pa danes ni tako težko, saj so oglasi za stanovanja, hiše in poslovne prostore večinoma suhoparni. Vse kar je potrebno, je droben presežek.

Da se kupec začne zanimati za nakup prav nepremičnine, ki jo ponujamo, jo moramo predstaviti na način, ki bo v njem vzbudila željo po življenju v njej. Predvsem pri stanovanjskih nepremičninah je pomembno, da je kupcu nepremičnina všeč že preko oglasa. Večina se trudi s fotografijami, ki pa so večinoma slabe, ker prodajalci ne najamejo profesionalnega fotografa. Veliko izvirnejša in uporabnejša je predstavitev z video filmom, ki skozi zgodbo popelje kupca skozi njegovo novo stanovanje ali hišo.

Kupec se lahko med ogledom filma že pred računalniškim zaslonom navduši za nakup. Seveda pa tega ne bomo dosegli s slabim videoposnetkom z amatersko video kamero, s katero običajno snemamo družinske izlete in dogodke. Tehnično in vsebinsko slabo posnet film bo pri prodaji naredil več škode, kot koristi. Zato naj film izdela profesionalna ekipa, ki bo izdelala scenarij in posnela s profesionalno opremo.

Dobra video predstavitev nepremičnine ni le skupek posnetkov posameznih delov nepremičnine, temveč je mnogo več. Je zgodba o nepremičnini, o življenju v njej in o občutenjih, ki jih doživljajo njeni prebivalci. Gledalec se mora vživeti v film in si zaželeti, da bi živel v predstavljenem stanovanju ali hiši.

Predstavljamo kratek film >> o luksuzni vili na severozahodu ZDA, ki ga je izdelalo podjetje Next Edge Video. Film je sicer izdelan za ameriški trg, vendar je primeren prikaz, kako naj bi bil film o nepremičnini, ki ga uporabimo kot del oglasa na spletu, narejen. Film je sicer v angleščini, vendar kljub temu velja posvetiti pozornost besedilu, ki spremlja sliko. Besedilo je zelo bogato, polno presežkov in subtilnega nagovarjanja kupca, na način, da v njem vzbudi željo po nakupu. Če pa nima dovolj denarja, pa mu omogoči sanjarjenje.
 

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog