Oglaševanje nepremičnin za oddajo

Nepremičnino oglašujemo, da s tem obvestimo zainteresirane najemnike. Najbolj ustrezno oglaševanje nepremičnin za oddajo je v specializiranih internetnih in tiskanih oglasnikih.

Oglaševanje v spletnih oglasnikih, kot je npr. Nepremičnine.net, je enostavno, brezplačno za fizične osebe in ima velik odziv. Oglas je dostopen takoj po vnosu in viden toliko časa, dokler ga ne umaknemo. Spletni oglasniki omogočajo obširno predstavitev nepremičnin, ki lahko vsebuje tudi več fotografij za nazornejšo predstavitev. Nepremičnino je mogoče iskati po različnih merilih, kar pomeni, da bo manj klicev najemnikov, ki dejansko ne želijo takšne nepremičnine, kot jo oddajamo.

Slabost spletnih oglasnikov je, da so dostopni le uporabnikom interneta, kar pomeni, da določen del potencialnih najemnikov oglasa ne bo videl. Vendar je uporabnikov interneta vedno več, praktičnost spletnih oglasnikov pa je v primerjavi s tiskanimi oglasniki mnogo večja.

Oglaševanje v tiskanih oglasnikih zahteva določena sredstva. V najboljšem primeru moramo kupiti oglasnik, da lahko oddamo oglas. Pri oglaševanju v tiskanih oglasnikih smo omejeni s številom besed. Oglas je kratek, večinoma vsebuje le najbolj pomembne podatke kot so velikost, lokacija, opremljenost, najemnina in nekaj drugih skopih podatkov. Oglas je težko berljiv zaradi drobnih črk, iskanje pa je zahtevno, saj zaradi narave tiskanih oglasnikov ni mogoče napraviti podrobnih kategorij.

Prednost tiskanih oglasnikov je, da sežejo tudi do ljudi, ki ne uporabljajo interneta. To je pomembno, če iščemo najemnike v okolju, kjer internet ni razširjen, ali pa med starejšimi ljudmi.

Tretja oblika oglaševanja je t.i. oglaševanje od ust do ust. Med znanci in prijatelji razširimo vest, da oddajamo nepremičnino in povprašamo, ali poznajo nekoga, ki kupuje nepremičnino. Takšen način oglaševanja je zelo omejen in nezanesljiv, vsekakor pa je vredno poskusiti.

Najbolj zanesljiv način iskanja najemnikov je uporaba vseh zgoraj opisanih načinov oglaševanja. Na tak način bomo dosegli največji krog potencialnih najemnikov.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog