Oddaja s pomočjo agencije

Nepremičnino je mogoče oddati tudi s pomočjo nepremičninske agencije oz. nepremičninskega posrednika. Glavna prednost agencij je, da nam lahko prihranijo čas in nam pripravijo potrebno dokumentacijo.

Iskanje najemnikov je lahko časovno zelo obremenjujoče, saj se bo na oglase javilo veliko ljudi, ki iščejo stanovanje in ga bodo želeli videti, a le redkim bo stanovanje všeč in ga bodo tudi najeli. To bo še posebej prišlo do izraza, pri oddaji stanovanja, kjer je ponudba večja od povpraševanja. Lastnik mora biti potencialnim najemnikom vedno na razpolago in jim pokazati stanovanje. To delo lahko prevzame nepremičninski agent in lastniku prihrani veliko časa.

Nepremičninska agencija lahko pripravi tudi pogodbo in drugo dokumentacijo, ki je potrebna za oddajo stanovanja. Lastnika lahko opozori na njegove pravice in obveznosti. Seveda pa je od kakovosti nepremičninske agencije obvezno koliko dejansko pomaga lastniku.

Delo nepremičninskih agencij oz. posrednikov ni brezplačno. Tisti, ki najame agencijo, ji mora plačati za opravljene storitve. Plačilo znaša vrednost ene mesečne najemnine.

Več o nepremičninskih agencijah >>

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog