Priprava stanovanja na oddajo

Pred obiskom prvih potencialnih najemnikov, stanovanje ustrezno pripravimo. Prostore uredimo in opremimo tako, da čim bolj odražajo tisto, kar najemniku ponujamo.

Pred aktivnim iskanjem najemnikov je treba stanovanje pripraviti za bivanje. Odpravimo morebitne okvare in napake. Za najemnika je odbijajoče, če pri ogledu najde napake in okvare in mu lastnik zagotavlja, da jih bo odpravil. Temu je težko verjeti, saj bi jih lahko še pred začetkom oddajanja.

Praviloma naj bi bilo stanovanje ob ogledu potencialnih najemnikov takšno, kot bo ob sklenitvi najema. Lahko sicer potekajo obnovitvena dela, vendar pa je lahko to za najemnika odbijajoče, saj ne more dobiti pravega vtisa o stanovanju. Tudi umazane stene niso vabljive, zato jih je treba pred ogledi prebarvati.

V stanovanju naj bo le pohištvo in tisti dekorativni elementi, ki bodo ostali najemniku. V nasprotnem primeru se lahko najemnik počuti ogoljufanega, ko ob vselitvi ugotovi, da v stanovanju ni vse tisto, kar je videl ob ogledu.

Ključnega pomena je, da je stanovanje čisto in pospravljeno. Umazano stanovanje je odbijajoče in čas do oddaje stanovanja se lahko zelo podaljša.

S pravilno pripravljenim stanovanjem, ki v obiskovalcu vzbudi željo, da bi v njem bival, bo stanovanje mogoče lažje in hitreje oddati.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog