Vprašanja - NakupNakup zemljišča

VPRAŠANJE:

Nakup gradbene parcele,katere so trije lastniki. En lastnik ima vknjiženo hipoteko. Ali se da kupiti tudi ta del,če se plača glavnica terjatve, kljub nasprotovanju lastnika?
 

(bernarda)


ODGOVOR:

Za razpolaganje s celotno nepremičnino je potrebno soglasje vseh solastnikov. V primeru, da več solastnikov želi, da pride do razpolaganja s celotno stvarjo je postopek potrebno reševati pred sodiščem – sodišče odloči o prodaji nepremičnine kot celote.

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.

ePravnik d.o.o.

06.01.2016 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog