Novice - Selitve in prevozi

novica

Stroški za selitveni servis odvisni od zahtevnosti selitve

Stroški za selitveni servis odvisni od zahtevnosti selitve
Objavljeno dne 29.08.2011

Pred selitvijo moramo dobro razmisliti ali naj selimo sami ali pa naj najamemo selitveni servis. Ker na našo odločitev navadno vpliva tudi cena selitve, smo pri selitvenih servisih preverili, od katerih dejavnikov so odvisne cene in kako se gibajo.

Robert Repič iz selitvenega servisa Repič pravi, da se na osnovi zahtevnosti selitve formira ustrezna ekipa delavcev in vozilo primerne velikosti: »Za stanovanje v izmeri cca 100 m2 se v primeru, da se seli z dvigali, uporabi ekipa petih delavcev in kamion, kar cenovno znaša 100 € na uro. Za selitev takega stanovanja, brez pakiranja, demontaže in ponovne montaže pohištva, se porabi približno 6 ur, tako da stane selitev okoli 600 €. Če je potrebna tudi demontaža in montaža pohištva, se ekipi doda še monter, čas selitve se podaljša in tudi urna tarifa selitve znaša 120 €.«

Zlatko Pehlič, vodja selitvenega servisa Expert pravi, da je cena selitve odvisna od količine opreme, nadstropja in od tega ali ima blok dvigalo, od demontaže in montaže opreme: »obračun se naredi po dogovoru, lahko pa se dogovorimo za fiksno plačilo ali pa plačilo po porabljenem času. Okvirna cena za povprečno stanovanja veliko 100 m2 je približno 900 €.«

Na selitvenem servisu Repič pravijo tudi, da pakiranje predmetov selitev zelo podraži, saj se za pakiranje porabi veliko časa, zraven pa se prišteje še cena porabljene embalaže (kartonske škatle, lepilni trakovi, zavojni papir, folija, raztegljiva folija,...). Pri selitvi lahko precej prihranimo, če si sami priskrbimo embalažo in spravimo predmete po škatlah.

Zanimalo nas je tudi, kako je z večjimi kosi pohištva ali predmeti kot je pianino. »Selitev pianina po Ljubljani znaša okoli 150 €. V kolikor pa je selitev bolj zahtevna, npr. selitev preko balkona, vrstne hiše z zelo ozkimi stopnišči, pa se cena definira po predhodnem ogledu,« pravi Repič. Če se selitev opravlja iz višjih nadstropij, je potrebna večja selitvena ekipa, čas selitve se obračuna po urni tarifi, ki je zaradi večje ekipe višja, pa tudi čas selitve se zaradi nošnje po stopnicah podaljša.

Selitev je za številne zelo nadležno opravilo, zato jo lahko, če nam dovoljuje finančno stanje, popolnoma prepustimo profesionalcem. Če pa bi radi prihranili in nismo omejeni s časom, pa lahko selimo sami ali pa sami opravimo večino dela in selitveni servis pokličemo le za prenos težjih predmetov.

Samanta Zupan

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog