Vprašanja - Izmere in cenitveKakšna je cena neurejenega podstrešja?

VPRAŠANJE:

Imam čisto preprosto vprašanje glede cene. Namreč od starih staršev bi rad kupil okoli 50 m2 podstrešja v hiši v Ljubljani (Bežigrad). Podstrešje je neizolirano, brez vode, elektrike in kakršnih koli komunalnih priključkov. Na podstrešju ni zidov, niti stropov (vse bi moral dograditi), enako so tla groba in neprimerna zaradi česar bi jih bilo potrebno še dokončati. Tudi ni dovolj svetlobe, tako da bi bilo treba vgraditi strešna okna. Da pa se seveda ne bi zameril, bi jim rad ponudil nekje tržno vrednost. Zanima me, kolika bi bila nekako realna in koliko tržna vrednost take kvadrature v podstrešju (mansarda) pri čemer je to dvignjeno 2. nadstropje - pritličje je dvignjeno).

(Andrej)


ODGOVOR:

Odgovor na vaše vprašanje ni preprost, saj na ceno podstrešja vpliva veliko dejavnikov. Svetujem vam, da se obrnete na ustreznega cenilca, ki vam bo pravilno in realno ocenil vrednost podstrešja, ki ga želite odkupiti od staršev.

Cenilci >>

08.10.2007 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog