Vprašanja - NačrtovanjePridobitev dokumentov za prizidek?

VPRAŠANJE:

Jaz bi pa želela dozidati prizidek k hiši, ki bi bil velik cca 10 kvadratnih metrov. Zanima me, kaj moram storiti in kje lahko uredim potrebno dokumentacijo, če je zaradi male prostornine to sploh potrebno in koliko bo potrebno odšteti za dokumente.

(alenka)


ODGOVOR:

Ne glede na velikost prizidka, morate za gradnjo prizidka pridobiti gradbeno dovoljenje.

Stroški bodo znašali ceno PGD-ja, katero boste izvedeli pri izbranem ponudniku. Svetujemo vam, da zberete več ponudb različnih projektantov in si pridobite najbolj ugodno, saj je na trgu huda konkurenca, posledično tako lahko pridete do nižje tržne cene.

Plačati pa boste morali tudi upravno takso za izdajo gradbenega dovoljenja, ki je odvisna od vrednosti objekta in še nekaj predpostavk, kar si lahko natančno ogledate in izračunate tukaj.

Kot strošek bo tudi doplačilo komunalnega prispevka, ki se tudi računa glede na m2, opremljenost zemljišča, itd., vse v skladu s predpisi vaše občine. Informativni izračun lahko na Občini pridobite že pred nameravano gradnjo.

19.08.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog