Soseska »REZIDENCA VODMAT« v Ljubljani

Ljubljana Vodmat

Na robu mestnega vrveža smo zasnovali mirno, zeleno in varno oazo za vse generacije. V njej vsak najde prostor zase: raznolika stanovanja v treh stavbah, prijetne kotičke v zeleni okolici in odlično dostopnost tako do mestnega središča kot do zelenih površin Ljubljanice in Golovca.

Zasnova soseske

Nova stanovanjska soseska imenovana »Rezidenca Vodmat« je načrtovana v skladu z visokimi arhitekturnimi standardi. Bo zasebna in varna soseska, polna svežine in zelenih površin. Predstavljala bo koncept kvalitetnega in udobnega prebivanja v mestnem središču primernega za vse generacije.

Stanovanjske stavbe bodo zasnovane tako, da s svojimi odmiki ustvarjajo atrije s skupnimi površinami. Geometrija zazidave ob južnem in zahodnem robu območja bo ustvarjala razgibane odprte zelene površine namenjene stanovalcem, s čimer se ustvari občutek domačnosti in zavetja.

Celotna zazidava bo podkletena, v dveh kletnih etažah se bodo nahajale shrambe in servisni prostori stanovanjskih stavb ter parkirne površine. Vsaka stavba bo svoja samostojna funkcionalna celota.

Energetska učinkovitost stavbe bo dosežena s kakovostnim ovojem stavbe z okni s primerno izolativno zasteklitvijo in vgrajenimi prezračevalnimi napravami z rekuperacijo, ki bodo odvzemale toploto odpadnemu zraku in jo vračala v prostor, s tem pa zmanjšale potrebno energijo za ogrevanje.

Zasnova stanovanj

Večina stanovanj bo imela enostransko orientacijo, stanovanja locirana na končnih pozicijah objekta pa bodo ponujala dvostransko in v terasni etaži celo tristransko orientacijo. V stanovanjih bodo predvidene lože, zaščitene pred vremenskimi vplivi, ki omogočajo neposreden stik z zunanjostjo. Na južni in vzhodni fasadi prvega objekta bodo imela stanovanja namesto lož balkone. Stanovanja v pritličju bodo imela lastniške atrije, omejene z zaščitno ograjo in koriti, ki bodo nudila dodatno mero zasebnosti. V zadnji, terasni etaži bodo imela stanovanja prostorne terasne površine.

V kletni etaži bo za vsako stanovanje zagotovljena tudi shramba.

Parkiranje

Parkirna mesta za stanovalce bodo zagotovljena v dveh kletnih etažah.

Dostop

Dostop za motorna vozila bo urejen na lokalno krajevno cesto Pod Ježami na skrajnem jugo-vzhodnem delu območja. Uvoz in izvoz bo povezovala enosmerna interna vozna pot, ob kateri bodo urejena parkirna mesta za obiskovalce lokalov in stanovanj. Na omenjeno vozno pot bo priključena uvozno-izvozna klančina, ki vodi v prvo kletno etažo. Dostop do druge kletne etaže bo urejen preko interne enosmerne uvozne klančine na severovzhodni in enosmerne izvozne klančine na jugozahodni strani kletne etaže.

Kolesarnica posamezne stanovanjske stavbe se bo nahajala na atrijski strani uličnega parterja znotraj zaprte soseske. Vhod v kolesarnico se bo nahajal v prehodu pri glavnem vhodu v sosesko.

Pred vhodom v posamezen stanovanjski objekt se bo nahajala klančina, ki omogoča lahek dostop do vhoda in notranjega komunikacijskega jedra.

Lokacija

Rezidenca Vodmat stoji na prepletu mestnega središča in okoliških četrti. Dobra povezava z mestnimi vpadnicami in potniškim prometom omogoča hiter dostop do središča in okolice Ljubljane.

V le nekaj minutah hoje je na dosegu vsa potrebna infrastruktura, rekreacijske površine, ki jih ponujajo zelene površine Ljubljanice, Golovca, parka Kodeljevo in Grajskega griča.

Bližina pomembnih objektov:

  • Klinični center Ljubljana 900 m
  • Zdravstveni dom Ljubljana-Moste Polje 450 m
  • Lekarna Moste 650 m
  • Vrtec Vodmat 700 m
  • Osnovna Šola Vodmat 450 m
  • Osnovna šola Vide Pregarc 600 m
  • Gimnazija Moste 550 m
  • Tržnica Moste 850 m

PONUDNIK:
LIN nepremičnine d.o.o.
Verovškova ulica 64
1000 Ljubljana

KONTAKTNI PODATKI:
Mobilna številka 1: 051 372 707 - Mirjana
Mobilna številka 2: 041 838 107 - Jure
Elektronski naslov : [email protected]
Spletna stran: https://www.vodmat.si/

Spletna stran projekta: https://www.vodmat.si/

Prodajalec: LIN nepremičnine d.o.o.
Naslov: Verovškova ulica 64, 1000 Ljubljana
Telefon: 051 372 707 Mirjana, 041 838 107 Jure
E-pošta: [email protected]
Spletna stran: https://www.vodmat.si/

Kontaktiraj prodajalca:

 Ime in priimek:
 Telefon:
 E-pošta:
 Sporočilo:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog