Vprašanja - Prenova notranjosti
Število ustreznih rezultatov: 70
Stran: 1 2 3
Povezava peči in kamina na isti dimnik (Ivo)
Zanima me, če je možna povezava peči na sekance povezati na isti dimnik kot je kamin? So kakršne koli nevarnosti? Katera izmed peči je v tem primeru najbolj optimalna? Je mogoče boljša rešitev peč na pelete? Hvala za pomoč in lep pozdrav. ... (SLONEP)
Zamenjava načina ogrevanja (Slavka)
Spoštovani, zanima me prenova ogrevanja, namreč imamo hišo v Novem Polju, klet, pritličje, mansarda: skupaj ogrevalne površine cca 150 m2. Trenutno se ogrevamo na kurilno olje, rada pa bi zamenjala za kakšno cenejšo varianto, saj je kurilno olje predrago. Prosim vas, za odgovor kakšen strošek bi bil za predelavo in katero ogrevanje mi priporočate, plin ali biomaso? Plin je napeljan ob glavni cesiti. Lepo pozdravljeni. Slavka... (SLONEP)
Poraba sosedove energije v primeru zaprtih radiatorjev (Rob Fra)
Imam splošno vprašanje. V hiši porabimo cca. 1500-2000 litrov olja na sezono. Ali drži, če ima nekdo v svojih sobah v hiši 20 stopinj, druga oseba pa v svojih sobah iste hiše samo 10 stopinj (ima zaprte radiatorje) in ob trditvi in ob podobni razporeditvi prostorov in isti izolaciji hiše, dejansko ob povprečni zimski temperaturi cca 0 stopinj celzija pomeni, da druga oseba, ki ima samo 10 stopinj, dejansko pokuri polovico energije, ker se greje preko drugih sten od drugega, ki ogreva na sobno temperaturo, kljub temu, da ima oseba, ki ima 10 stopinj celzija zaprte radijatorje? Torej če prva oseba pokuri 1000 litrov, druga, ki ne ogreva dejansko porabi 500 litrov (ker toplota prehaja preko sten iz toplojšega medija v hladnejši?... (SLONEP)
Novi dom - inovativno in okolju prijazno (Klavdija)
Kaj v novi hiši, ki je že izdelana do 3. podaljšane gradbene faze, vendar še na nič priključena, vgraditi kot vir za energetsko preskrbljenost. Talno gretje? Je to še "in", ter s čim se greti? Hvala lepa za vaš odgovor. Klavdija ... (SLONEP)
Kako prebarvati aluminijasta okna? (Tomaž)
Trenutno imamo aluminijaste okna, ki so rjave barve. Želel, bi jih prebarvati v belo barvo? Kako bi se lotil zadeve? ... (SLONEP)
Voskanje ali lakiranje parketa? (Medeja)
Prosim za razlago s čim je voskan parket in kateri so izdelki, ki pridejo v poštev za uporabo. Naravno olje ali vosek? Kakšno naravno olje in kakšen vosek? ... (SLONEP)
Kako urediti mansardo pod pločevinasto streho? (robi)
Za strešno kritino imamo pločevinasto streho s 3 cm izolacije in Alu folijo, podobna kritina kot Trimoterm, brez toplotnega mosta in ni podeskano. Urejal si bom mansardno stanovanje in me zanima, če lahko izolacijo stisnem do kritine in ali je potreben zračni kanal med izolacijo in kritino? Seveda bom dal med kritino in izolacijo paroprepustno folijo. ... (SLONEP)
Kako izolirati hišo iz kamna? (Meta)
Živimo v hiši na Gorenjskem zgrajeni iz kamna stari 200 let, zidovi so debeline 70 cm. Obnovili bi fasado in me zanima, koliko debelo izolacijo iz stiropora priporočate, če sploh? ... (SLONEP)
Ali je uporaba silikona na stikih v kopalnici obvezna? (Tanja)
V mansardi imam v novi kopalnici položeno keramiko, spodaj pa je knauf. Je res potrebno na stikih stene in tal namesto fugirne mase nanesti silikon? Sicer imamo "monta plato", zanima me, ali je v primeru običajne fugirne mase res možnost, da začne zamakati spodnje prostore? ... (SLONEP)
Kako hidroizolirati tla? (Uroš)
Pri obnovi starejše hiše sem odstranil tlake, ker imam namen zamenjati vso strojno in električno inštalacijo. Pri odstranitvi tlakov se je zraven odstranila tudi hidro izolacija. Sedaj me zanima, kako namestiti nazaj novo hidro izolacijo, da ne bo kasneje prišlo do vdora vlage v stene. ... (SLONEP)
Ali je potreben premaz pred polaganjem ploščic? (Uroš)
Obnavljam starejšo hišo, v kateri je bila kopalnica zelo majhna. Sedaj imam namen kopalnico imeti v sobi veliki 8 kvadratnih metrov. V tej sobi je bila včasih spalnica. Sedaj me zanima, kako se položijo ploščice, če je na steni še star omet? Je treba star omet odstraniti iz sten ali je dovolj, da se ga prebrusi in premaže s kakšno emulzijo? ... (SLONEP)
Kako izvesti toplotno izolacijo na lesen pod? (miran)
Imamo lesen pod oziroma »tifelpod« namesto betonske plošče, to pomeni leseni hrastovi trami v dobrem stanju. Od spodaj navzgor so pritrjene deske in ometane. Zgoraj bi si naredil stanovanje. Kako naj izoliram pod v pravem postopku zaradi lesa. S čim naj izoliram? Na razpolago imam nekje 25 cm. ... (SLONEP)
Kako sanirati tla? (Božidar)
V starejši hiši želim sanirati tla v eni izmed sob v spodnjem prostoru. Sam niti ne vem kaj še pod sedaj položenem itisonom nahaja, kajti na nekaterih mestih je prišlo do rahlega udiranja. Odločil sem se, da sobo saniram, zato me zelo zanima, kaj mi priporočate za sanacijo tal? Postopek, ki bi bil kar najhitrejši in cenovno sprejemljiv? ... (SLONEP)
Kako znižati stopnice? (aci)
Kako naj znižam betonske stopnice iz 17,5 cm na 16 cm. Obloga bo iz kamna. Sedaj so zabetonirane na 17,5 cm.... (SLONEP)
Kako prezračevati mansardno stanovanje? (zanin)
Iščem enostaven sistem za prezračevanje. Živimo v stanovanjskem bloku v mansardi. Želel bi naknadno vgraditi prezračevalni sistem, ker tako poleti in pozimi ne moremo otroške sobe prezračiti, kot je treba, naj bo okno odprto tudi po cel dan. Okrog bloka je bolj malo zelenja, več ali manj beton, kar še dodatno povzroča težave. Prav tako je vzrok za to zelo dobro izvedena gradbena dela celega objekta. Poskusili smo tudi že s klimo, vendar to ni dolgoročna rešitev. Prosim za nasvet, kam se lahko obrnem, da dobim več informacij glede tega. ... (SLONEP)
Prenova hiše in potrebna soglasja? (Meta)
Odločamo se za obnovo starejše vezane hiše. Zanima me, če potrebujemo soglasje sosedov tudi če se dimenzije objekta in njegovega zunanjega videza po prenovi ne bosta spremenila; načrtujemo namreč popravilo strehe vključno z menjavo strešne konstrukcije in menjavo oken. Hvala za pojasnila! ... (SLONEP)
Ali lahko naredimo podstavek iz siporeksa za pralni stroj? (Meta)
Ali je siporeks primeren, da se iz njega izdela podstavek za pralni stroj (teža približno 94 kg in tresenje ob centrifugiranju). Ali se elementi lepijo? ... (SLONEP)
Ali naj naredimo zračenje lesenega stropa skozi zunanjo izolacijo? (Drago)
Pred kratkim sem v Kamniku kupil stanovanje v 4 stanovanjskem objektu. Objekt je iz leta 1942. Stanovanje je sicer v zelo dobrem stanju (obnovljene instalacije, talne obloge, stavbno pohištvo, ...), objekt pa ima zelo slabo fasado brez izolacije (stene debeline cca 50 cm). Opravili smo že hidroizolacijo temeljev, sedaj pa bi radi izolirali še fasado (15 cm stiropor). Zanima me, ali je zaradi lesenih stropov potrebna vgradnja "prezračevalnih kanalov"?... (SLONEP)
Kako prekriti saje po požaru? (marx)
V požaru mi je bilo popolnoma uničeno stanovanje. Žal ne vem, kako se naj lotim odstranitve saj iz notranjega ometa sten (saje so se zažrle v stene). Kako se naj lotim sanacije? ... (SLONEP)
Kakšen je vrstni red del pri obnovi stanovanja? (snežinka)
Z iskalnikom nisem našla teme, ki bi v tem obsegu odgovarjala na moje vprašanje. Lotevam se popolne prenove starega stanovanja v bloku v katerem živim letnika 1958. V stanovanju je treba zamenjati vse, pa me zanima približen vrstni red, še posebej za nekatere vmesne elemente, si ne znam predstavljati razporeda. Bi prosila vaše strokovnjake, če bi lahko razvrstili, jaz pa bom samo naštela vse stvari, ki so potrebne. Potrebna je:   -zamenjava kuhinje, -prenova kopalnice, -prenova električnih inštalacij, -zamenjava cevi (kopalnica, kuhinja), -zamenjava tlakov v kuhinji in predsobi, -brušenje parketa v sobah -zamenjava radiatorjev, -zamenjava oken, -zamenjava notranjih vrat in podbojev, -mizarska dela za vzidane omare (predsoba, kuhinja), -sanacija sten v kuhinji (omet se lušči, tapete v sobi). Da bo prva orientacija lažja, bom zelo vesela vašega odgovora. ... (SLONEP)
Ali je hiša potresno varna? (gradbeni materiali)
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Navadna tabela"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Pred kratkim sem kupil hišo. Hiša pa je stara približno 25 let. Pri obnovi kleti sem naredil v zunanji steni hiše dodatno odprtino za okno. Med prebijanjem stene sem postal pozoren na gradbene materiale, ki so se uporabljali pri gradnji kleti. Namreč opazil sem, da so zunanje stene zidane iz opeke, ki se uporablja za ograjo. Na notranji strani za ograjno opeko pa je še dodatno zidana navadna opeka, ki se uporablja za npr. obzidanje dimnika. Ta opeka pa je zidana po višini (in ne po širini). Tako, da ti dve vrsti opeke skupaj tvorita zunanjo nosilno kletno steno. Ta stil gradnje je uporabljen samo v zgornji polovici stene (ki gleda nad zemljo-očitno kot okras, saj ima razgiban relief). Ostali del (spodnji del) stene, pa je grajen iz betonskega zidaka. Sedaj me najbolj skrbi nosilnost takšne stene in kaj naj pričakujem. Za zdaj na hiši ni nobenih razpok. Zanima me ali lahko S staranjem te stene pričakujem težave (morda bo ograjna opeka začela s starostjo hitro propadati in bo zmanjšana nosilnost)? Zanima me torej, kakšne izkušnje imate s takšno gradnjo in kaj naj pričakujem? Ali je treba ojačati kletno steno? ... (SLONEP)
Zakaj se pojavlja vlaga kljub izolaciji? (otelo)
V shrambi in WC imam na stropu mokroto in plesen kljub ECOSEAL izolaciji. Kje je napaka? ... (SLONEP)
Kakšne barvo stene izbrati? (TV)
Kakšna barva stene bi ustrezala za televizijskim sprejemnikom? Sedežna je tudi v bež barvi. http://www.shrani.si/f/35/xF/GcL7sKY/dscn5845.jpg ... (SLONEP)
Ali zamaka kopalna kad? (mihaela)
Zanima me, kako vem, da mi zamaka kopalna kad? Namreč tukaj, kjer imam kad, mi je odstopil parket. Sicer imam še nekaj malega v dnevni sobi, a veliko je tam, kjer imamo kopalnico. Ali so kakšni drugi znaki, da zamaka kopalna kad? ... (SLONEP)
Ali izolirati tla v kamniti hiši? (Andreja)
Hiša iz kamna, ki je zgrajena leta 1946, ima debelino zidov 60 cm. Hiša je podkletena. V pritličju v dnevni sobi ni plošče. Ploščo nameravamo narediti in položiti parket. Zdaj pa me zanima ali damo kakšno izolacijo pod parket ali ničesar. Hiša ni nič izolirana. Bomo pa zamenjali okna, kasneje streho ter zunaj fasado in izolirali celotno hišo. Ali lahko potem izoliramo pod parketom? Ali je isto, kot pri stropu, kjer je bolje da ne zaradi stika mrzle in tople stene oziroma posledične vlage. ... (SLONEP)
Ali je potrebna izolacija stropa? (Andreja)
Imamo hišo, zgrajeno leta 1946 iz kamna. Debelina zidu je 60 cm. Hišo bomo obnovili - zamenjali okna, vrata. Hiša je podkletena, vendar je klet dvignjena. Torej ob vstopu v hišo imamo znotraj še nekaj stopnic, da pridemo v pritličje. Podstrešje ni ničesar. Trenutno bi radi obnovili spodnji del. Torej zamenjali okna in opremo. Zanima nas ali je potrebno izolirati strop in ali bo poraba ogrevanja kaj manjša? Naj omenim, da bomo podstrešje obnovili kasneje. Dali bomo estrihe (namesto plošče), tla izolirali, zamenjali streho ... Kasneje pa tudi fasado - torej izolacija celotne hiše z zunanje strani. Torej zanima me, ali je potrebno znotraj izolirati strope v pritličju, kjer bomo obnovili bivalne prostore ali bo dovolj kasneje izolirati tla v podstrešju in narediti zunanjo izolacijo. Naj pa omenim, da bomo izolirali tudi do temeljev (obkopali) - hidroizolacija. ... (SLONEP)
Ali lahko odstranimo OSB plošče? (Dolinar)
V kopalnico je na steno iz keramičnih ploščic mojster dal OSB ploščo in na njo gotovi les tik. Položil ga je zelo slabo in s poškodbami in iščemo rešitev. Ali je možno vse odstraniti vključno z OSB ploščo? ... (SLONEP)
Kako pripraviti tla nad obokano kletjo? (Bojan iz Maribora)
V stari hiši, ki ima obokano klet in nasut pesek, želimo v pritličju izvesti suhomontažno podlago za kasnejšo namestitev ladijskega poda iz smrekovega lesa. Sprašujemo, kakšno nosilno podlago, izolacijo, (parno) zaporo je treba namestiti, da bi se v končni fazi nanjo namestil (pritrdil) smrekov ladijski pod? ... (SLONEP)
Kako dodatno izolirati klet? (Izolacija tal)
Imam bivalno urejeno površino v kletni etaži hiše. Imam problem, da imam slabo izolacijo pod tlemi (5 cm stiropora + estrih). Sedaj me zanima ali bi bilo možno to dodatno kako izolirati, da bi dosegel toplejši pod. Imam v mislih tudi odstraniti ploščice in me zanima ali obstaja kakšen tankoslojen razmaz (1-3 cm), da bi bil toplotno izolativen in na katerega lahko položim parket ali ploščice oziroma eventuelno talno gretje.... (SLONEP)
Katere talne in stenske obloge izbrati ob obnovi kmečke hiše? (Melita)
Lotili smo se prenove približno 100 let stare kmečke hiše. Na začetku bi želeli obnoviti glavni bivalni prostor, tako imenovano kmečko sobo. Hiša ni podkletena. Doslej je bil po tleh položen lesen pod, stene in strop pa so bili deloma obloženi z ladijskim podom. Ker bi radi vsaj deloma ohranili domačnost prostora, ki jo daje les, nas zanima, kakšne stenske obloge nam priporočate? Težave imamo tudi pri izbiri talnih oblog. Ker v prostor vstopamo obuti, bi želeli izbrati temu primerno oblogo. Razmišljamo o lakiranem lesenem podu, vendar nas skrbi, da ne bi prihajalo do prevelikih razpok (dosedanji nelakiran leseni pod namreč zaradi velikih nihanj temperature naredi tudi do 5 milimetrske vrzeli med deskami). Ali bi bil v tem primeru morda primernejši oljen parket? Ali pa nam svetujte kaj tretjega? ... (SLONEP)
Stran: 1 2 3
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog