Vprašanja - Cene nepremičnin
Število ustreznih rezultatov: 140
Stran: 1 2 3 4 5 ...
Koliko znaša realna cena stanovanja v Šmarci? (nero)
Gre za nakup spodnje etaže hiše, solidno zgrajene, letnik 1993. Svoj vhod, stanovanje cca 58m2, garaža 17m2, 55m2 kleti, cca 16m2 pokrite terase in cca 100m2 atrija. Cena 135 000 €, s tem da je na meni še izgraditev inštalacije za kurjavo in vodo (cca 6000 €) in še cca 2000 € za sofinanciranje skupnega parkirišča. Hiša je v Šmarci pri Kamniku. Koliko je to realna cena? ... (SLONEP)
Kje je arhiv povprečnih cen stanovanj in hiš? (tanja)
Na vaših spletnih straneh sem večkrat za sledila podatek, da spremljate cene stanovanj že od leta 1995, konkretnih podatkov za ves ta čas pa nisem uspela najti. Zanima me, ali mi lahko posredujete podatke (ali povezavo nanje) od l. 1995 do 2010. Pa če imate morebiti tudi podatke o (oglaševanih) cenah najemnin od l. 1995 naprej? Hvala! ... (SLONEP)
Kakšne so bile najemnine pred uveljavitvijo Jazbinškovega zakona? (Tanja)
Ali imate morebiti podatke o višini najemnin za (neprofitna) stanovanja v začetku 90-tih, pred uveljavitvijo t.i. Jazbinškovega zakona? ... (SLONEP)
Kje lahko najdem napoved gibanja cen za Štajersko? (PZ)
Kje bi lahko pridobil statistične napovedi trendov, kako se bodo gibale cene hiš in stanovanj na območju Štajerske v prihodnjih 5 letih? Ali ste takšne projekcije morda že napravili na SLONEP.net? ... (SLONEP)
Kje je arhiv povprečnih kvartalnih cen stanovanj in hiš? (Blaž)
Iskal sem vprašanje na vašem portalu, vendar ga nisem zasledil. Zato se obračam na vas. Zanima me, če bi se dalo dobiti arhiv kvartalnih povprečnih cen hiš in stanovanj po regijah za: december 2007, september 2008, december 2008. Takšno tabelo objavljate vsak kvartal, vednar jih v teh treh kvartalnih poročilih ni bilo. Vnaprej hvala za vašo pomoč. ... (SLONEP)
Kakšna je cena zazidljive parcele v Domžalah? (ks)
Odločili smo se za prodajo starejše hiše, ki bi bila primerna za nadomestno gradnjo. Je na Viru pri Domžalah. Na parceli so vsi priključki (telefon, kabelska, kanalizacija, voda, elektrika,...). V bližini parcele je vrtec, šola, trgovina, lekarna,... Oddaljenost od avtoceste je dve minuti. Sedaj pa naprošam za pomoč, kako naj določimo ceno? Ali je nujno, da najamemo cenilca, ali se da kako drugače priti do izračuna cene? ... (SLONEP)
Kaj pomeni cena na m2 za stara stanovanja? (Don)
Zanima me, kaj pomeni cena stanovanja na m2 za stara stanovanja. Ali je to dejanska površina ali uporabna površina stanovanja? Primer: cena rabljenega stanovanja je 133.000 €, dejanska površina je 56 m2, uporabna pa 48 m2. Katera površina se šteje za ceno po kvadratnem metru? ... (SLONEP)
Ali SLONEP.net spremlja obseg prometa z nepremičninami? (gregor)
Ali na vašem portalu beležite rast in upad prometa z nepremičninami v Sloveniji? Recimo, promet je 2 % višji kot prejšnje četrtletje ali pa lansko leto.  ... (SLONEP)
Kje dobiti podatke o številu prodaj nepremičnin? (Vesna)
Zanima me, kje si lahko pogledam statistiko, kolikšna je prodaja nepremičnin na posameznih območjih oz. regijah Slovenije? ... (SLONEP)
Kakšne so cene podstreh v Ljubljani? (stanovanjska hiša)
Zanimajo me trenutne cene podstreh v Ljubljani, in sicer podstreh, ki nimajo nič razen strehe, ne vode ne elektrike.... (SLONEP)
Kakšna je cena kmetijskega zemljišča na območju Šmartnega ob Paki? (milena)
Zanima me cena kmetijskega zemljišča velikega 2 ha, nekaj njiv in nekaj travnikov. Zemljišče je na ravni legi na območju Šmartnega ob Paki.... (SLONEP)
Cena moje nepremičnine in možnost zmanjšanja? (Andreja)
Spoštovani, podpisali smo pogodbo za nakup stanovanja - novogradnje in plačali 10 % aro, investicija bo konača junija 2010. Zanima me, ali smo upravičeni do nižje cene, v kolikor bi investitor zmanjšal ceno stanovanj za druge kupce. Hvala za vaš odgovor. ... (SLONEP)
Od kod razlika med nekdanjo najemnino garsonjere in vašimi podatki? (Karel)
Na vaši strani "Cene nepremičnin" (http://www.slonep.net/finance.html?lev0=1&lev1=3&lev2=45&lev3=1045) sta objavljeni dve tabeli s podatki o povprečnih oglaševanih najemninah. V navedbah o izvoru podatkov je pojasnjen izvor podatkov in metodologija. Iz FAQ (objavljenih vprašanj in odgovorih) v cenah niso vključeni stanovanjski in vzdrževalni stroški, kar za najemnika pomeni še višja končna cena. Iz FAQ je razvidno, da cene ne vsebujejo davka, zato so za najemodajalca prihodki nižji za 25 %. Iz prakse vem, da je bila najemnina za opremljeno garsonjero 27 m2 v Novih Jaršah leta 1998 300-350 DEM (150-175 EUR). V vaših tabelah so oglaševane najemnine skoraj še enkrat višje (leta 1998 ca. 250 EUR oz. 500 DEM!). Čeprav so realne najemnine nižje od oglaševanih, ni jasno, od kje taka razlika v vaših tabelah. Prosim za pojasnilo.... (SLONEP)
Zakaj prihaja do razlik med konkretnim primerom in vašimi izračuni? (Karel)
Na vaši strani "Cene nepremičnin" (http://www.slonep.net/finance.html?lev0=1&lev1=3&lev2=45&lev3=1045) sta objavljeni dve tabeli s podatki o povprečnih oglaševanih najemninah. V navedbah o izvoru podatkov je pojasnjen izvor podatkov in metodologija. Iz FAQ (objavljena pogosta vprašanja in odgovori) je razvidno, da izračuni temeljijo na povprečnih najemninah, ki jih najemodajalci želijo prejeti, kar v praksi pomeni, da so višje od dejanskih. V cenah niso vključeni stanovanjski in vzdrževalni stroški, kar za najemnika pomeni višja končna cena. Iz FAQ je tudi razvidno, da naj bi se v oglasih oglaševale končne cene najemnin z vključenim davkom, zato so za najemodajalca prihodki nižji za 25%. Iz prakse vem, da je bila najemnina za opremljeno garsonjero v Novih Jaršah v Ljubljani leta 1998 300-350 DEM (150-175 EUR). V vaših tabelah so oglaševane najemnine za ca. 40% - 70% višje (leta 1998 ca. 250 EUR oz. 500 DEM!). Čeprav so realne najemnine nižje od oglaševanih, ni jasno, od kje taka razlika v vaših tabelah? Prosim za pojasnilo. ... (SLONEP)
Cene zemljišč proti Notranjski? (meta)
Zanima me cena zemljišča v oddaljenosti od Ljubljane 25 km, proti Notranjski?... (SLONEP)
Kakšna je povprečna tržna cena stanovanja v Kranju? (SMan)
Pozdravljeni. Zanima me ali imate približno povprečno tržno ceno stanovanj (za eno, dvo, tri in več sobna) za področje Kranja. Hvala za informacije.... (SLONEP)
Cena dela zazidljivega zemljišča (90 m2) (Ketsi)
Spoštovani, V vasi pri Pivki na Notranjskem želim od soseda kupiti del njegove (zazidljive) parcele. Ker čez sosedovo parcelo poteka vaška cesta, je "razdeljena" na 2 dela. Manjši del njegove parcele (90m2) meji na našo parcelo. Z nakupom tega dela bi se naša parcela razširila do ceste. Pregledala sem cene zazidljivih zemljišč v teh krajih, v povprečju je treba odšteti od 11-120 EUR/m2, povprečje je 44 EUR/m2. Glede na to, da je ta del parcele zelo majhen, me zanima, ali je cena zaradi tega kaj višja oz. ali velikost parcele vpliva na ceno? ... (SLONEP)
Kaj so to transakcijske cene nepremičnin? (D.)
Zanima me, kakšne so to transakcijske cene nepremičnin?... (SLONEP)
Kakšna je cena zemljišča v centru Slovenj Gradca? (Matej)
Pozdravljeni! Prosim vas, če mi približno poveste, kakšna bi bila prodajna cena zazidljive posesti v centru Slovenj Gradca (posest je tik ob glavni cesti, z vodo, elektriko, ...)?... (SLONEP)
Kakšna je cena zemljišča v Portorožu? (Matej)
Pozdravljeni! Zanima ma kakšna je okvirna cena m2 komunalno opremljenega zazidalnega stavbnega zemljišča v Portorožu (v pasu do 300m od morja)? Hvala in lep pozdrav.... (SLONEP)
Kolikšna je cena zemljišča za bencinski servis? (miran)
Prodajam 25.000 m2 zemljišča v obrtni coni neposredno ob izhodu iz avtoceste. Zanima me, kakšno ceno lahko iztržim?... (SLONEP)
Kakšna je cena novozgrajenega stanovanja v Ljubljani? (Janez)
Spoštovani, obračam se na Vas s prošnjo, če mi lahko posredujete informacijo o ceni m2 stanovanjske površine in ceno m2 pri in zidavi hiše ( seveda povprečno). To informacijo nujno potrebujem, ker sem leta 1974 in leta 1976 posodil očetu denar za gradnjo. On bi mi rad ta denar sedaj pred oporoko vrnil, zato bi vas vljudno prosil, če mi lahko to čimpreje pošljete. Namreč sedaj ne vemo, kaj ta denar, ki sem ga takrat dal predstavlja sedaj. Hvala za odgovor in lep pozdrav.... (SLONEP)
Kakšna je cena neurejenega podstrešja? (Andrej)
Imam čisto preprosto vprašanje glede cene. Namreč od starih staršev bi rad kupil okoli 50 m2 podstrešja v hiši v Ljubljani (Bežigrad). Podstrešje je neizolirano, brez vode, elektrike in kakršnih koli komunalnih priključkov. Na podstrešju ni zidov, niti stropov (vse bi moral dograditi), enako so tla groba in neprimerna zaradi česar bi jih bilo potrebno še dokončati. Tudi ni dovolj svetlobe, tako da bi bilo treba vgraditi strešna okna. Da pa se seveda ne bi zameril, bi jim rad ponudil nekje tržno vrednost. Zanima me, kolika bi bila nekako realna in koliko tržna vrednost take kvadrature v podstrešju (mansarda) pri čemer je to dvignjeno 2. nadstropje - pritličje je dvignjeno).... (SLONEP)
Kakšna je realna cena zemljišča v obrtni coni? (janez )
Spoštovani, zanimam se za nakup zemljišča v obrtni coni ob avtocesti Šempeter Ljubjana v okolici Žalca in me zanima kakšna je realna cena kvadratnega metra zemljiča v tem delu. ... (SLONEP)
Kakšne so cene zazidljivih zemljišč? (Nataša)
Pozdravljeni! Zanima me, kolikšna bi bila okvirna cena za zazidljivo zemljišče (travniki, gozd, parcela), katera nima urejene elektrike, kanalizacije in do same parcele ni dovozne poti (samo peš pot)? Hvala za odgovor. ... (SLONEP)
Kaj je to absolutna cena nepremičnine? (Mateja)
Pozdravljeni! Zanima me, kaj je to absolutna cena nepremičnin? Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Kako se spreminja cena stanovanj po nadstropjih? (Alex)
Zanima me, za koliko se procentualno razlikuje cena identičnih stanovanj z razliko, da je eno v 1. in drugo v 2. nadstropju. Hvala!... (SLONEP)
Zamenjava zemljišč in cena? (KATI)
Pozdravljeni! S sosedom se dogovarjamo za zamenjavo zazidljivih zemljišč; ker smo mi prvi sprožili pogovore, hoče sedaj sosed imeti 300 m2 več, čeprav bi v bistvu na ta način rešili težavo obojih. Ker žal niti ne vemo koliko je cena zazidljive parcele v Horjulu, tako niti ne vemo koliko dejansko sosed želi, da mu poklonimo. Kakšno je vaše mnenje o tovrstnih zamenjavah in še, če nam lahko pomagate o ceni zazidljive parcele v Horjulu? Hvala za odgovor in LP, Kati.... (SLONEP)
Višina najemnine za staro stanovanje? (mimi)
Kako izračunati najemnino za eno in pol sobno stanovanje 40 m2 v centru Bežigrada v starejši stanovanjski hiši zgrajeni leta 1960, slabše vzdrževano. Obstaja kakšen agent, ki bi lahko to določil ali naj se obrnem na kako agencijo z nepremičninami?... (SLONEP)
Koliko se je povečala najemnina poslovnih prostorov? (veos)
Zanima me, koliko se je najemnina poslovnih prostorov povečala v zadnjih 5-ih letih?... (SLONEP)
Stran: 1 2 3 4 5 ...
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog