Vprašanja - Dnevni prostori
Število ustreznih rezultatov: 53
Stran: 1 2
Kakšne barvo stene izbrati? (TV)
Kakšna barva stene bi ustrezala za televizijskim sprejemnikom? Sedežna je tudi v bež barvi. http://www.shrani.si/f/35/xF/GcL7sKY/dscn5845.jpg ... (SLONEP)
Kako se najbolj pravilno zračijo prostori? (marko)
Zanima me, kakšno je najbolj pravilno zračenje bivalnih prostorov? Namreč, nekje sem prebral, da bi naj zračili 3 x na dan po 15 minut s popolnoma odprtimi okni in da t.i. "oberliht" ni priporočljiv način zračenja. ... (SLONEP)
Kako prebarvati okrasni stiropor? (janesa)
Več let imamo na stropu v spalnici okrasni stiropor zaradi izolacije. Zanima me, če se te plošče lahko prebelijo in s čim?... (SLONEP)
Kje dobiti preprogo brez formaldehida? (ida)
V današnjem času se zelo poudarja eko, naravno, brez umetnih smol, formaldehida, ... še posebej kar se tiče otroških sob. Premaze za les še najdem, nikjer pa mi ne znajo povedati, kje naj kupim preprogo, ki ne bo obdelana s formaldehidom! Ali poznate kakšnega takega ponudnika?... (SLONEP)
Kakšen je najbolj varčen način prezračevanja? (VanjaF)
Pozdravljeni. Zanima me, kakšen je najbolj varčen način prezračevanja v hiši. Imamo hišo v 3 etažah: klet, prvo nadstropje in drugo nadstropje. V kleti se zrači in ne ogreva, nato se v 1 nadstropju polovica prostorov ne ogreva, tam okna v večini pol odprta, nato v 2. nadstropju ogrevamo vse prostore, ki jih zračimo 2 do 3 krat dnevno s polnim odpiranjem oken (takrat radiatorje zapremo). Zanima me, kako naj zračimo prostore, ker se mi zdi, da, če so okna pozimi v 1. nadstropju cel dan in tudi ponoči odprta, tratimo z energijo, če v 2. nadstropju ogrevamo vse prostore. Poleg tega so občutno hladnejši zgornji prostori, ki so nad prostori, kjer se ne ogreva in se verjetno porabi več energije za ogrevanje teh prostorov. Hvala za nasvet. ... (SLONEP)
Kako odpraviti neprijeten vonj v stari omari? (lora)
Po obnovi babičine omare je ostal v njej vonj po zatohlem. Svetovali so mi premaz s šel (shell) lakom. Kje ga kupim in kako z njim prakticiram. Hvala... (SLONEP)
Katere barve izbrati za dnevno sobo? (Teja)
Pozdravljeni! Ne moremo se odločiti glede barve sten in stropa dnevne sobe. Imamo pohištvo v barvi oreh-črna in bež sedežno garnituro. Želimo kombinacijo treh barv, ena barva za steno, kjer je dnevni regal, ena za strop in eno za ostale stenske površine! Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Ali je treba pred polaganjem parketa odstraniti obstoječo talno oblogo? (Matija)
V prostoru, kjer želim položiti gotov parket v plavajoči tehniki, je sedaj topli pod. Bi ga lahko položil kar na topli pod ali ga moram predhodno odstraniti?... (SLONEP)
Kaj narediti z odpadnimi barvami za fasado in drugimi odpadki od barv? (S.S.)
Prosim za nasvet. Delala sam fasado in mi je ostalo 6 posod od barve. Kaj naj naredim z njim? Prosim za odgovor. Hvala.... (SLONEP)
Kako sanirati plesen v novogradnji? (Katja)
Spoštovani, septembra 2006 smo se preselili v nov blok, zgrajen leta 2005. Pred kakšnim mesecem smo začeli opažati plesen na stropu (strnjena sivo-črno obarvana plesen) v kotu v dveh sobah. Zračimo za moje pojme dovolj (pozimi 3x na dan po 5 min, včasih tudi več), poleti pa imamo okna ves čas odprta. Pred kakim tednom, smo začeli plesen opažati tudi po steni, v eni sobi (pike). Prosim povejte, kaj lahko storimo, da jo odpravimo in ali imamo morda tudi kakšne pravice glede reklamacij. Hvala.... (SLONEP)
Zakaj krotonu odpadajo listi? (Mojca)
Imam že kar precej velik kroton. Preko poletja ga imam zunaj, da nanj posije jutranje sonce. Večkrat ga postavim na dež. Tako se poleti tudi lepo olista in dobi fantastično rdečo barvo. Ko ga jeseni postavim v prostor, začnejo listi odpadati. Z razliko, da je letos to zelo rigorozno. Prostor, kjer stoji, je centralno ogrevan. Z vlažilnim aparatom skrbimo,da je vlažnost v prostoru okoli 60 %. Strokovnjaki pravijo, da je to dobro tudi za zdravje, pohištvo, rastline ... Stoji na prostoru, obdanem z dveh strani z okni, torej ima dovolj svetlobe. Ni izpostavljen prepihu. Zalivam po potrebi, nadzorujem vlažnost zemlje, da ne zastaja voda, gnojim, ... Rekla bi, da ima idealne pogoje! Ali je možen vzrok: že 2x, ko smo odšli od doma za nekaj dni, smo centralno ogrevanje zmanjšali na 17 stopinj? Sicer pa imamo 20, 21 stopinj. Za odgovor že vnaprej najlepša hvala!... (SLONEP)
Kje kupiti tekstilno talno oblogo? (Danica)
Zanima me, kje bi lahko kupila talno tekstilno oblogo (tako debelo, mehko), ki se jo položi po celi sobi, za spalnico? ... (SLONEP)
Katero oblogo dati na tla v kuhinji? (lena)
Zanima me, kateri material je najbolj primeren za tla v kuhinji, da se najbolj obnese - poleg keramike. Hvala za odgovor. ... (SLONEP)
Bo monta plošča zdržala težo akvarija? (Leon)
Pozdravljeni, v prostoru bi rad imel akvarij 400l ali 500l (150x60) Skrbi me teža. Hiša je letnik 55 in plošče so monta, ojačana z jeklenimi vrvmi v betonu, nato nasuta z zmesjo leša in betona, povrhu pa še cementna glazura. Bi takšna plošča zdržala cca. 700 kg na omenjeni površini? Hvala za odgovor in lep pozdrav.... (SLONEP)
Postavitev večjega akvarija v montažni hiši (V.B.)
Pozdravljeni! Zanima me, kakšne imam možnosti glede postavitve večjega akvarija z volumnom okoli 1000 litrov (npr. d/š/v v cm: 250/70/60), kar znese okoli 1300 kg skupne teže. Zanima me, ali je edina možnost vgradnja v nosilno steno oz. katere druge možnosti obstajajo (pogoj je, da je akvarij na višini cca 1m od tal), kakšne so razlike med nosilnostjo nosilne stene pri klasični in montažni gradnji? Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Montaža kuhinje- ponudniki? (Maja)
Iščem dobre in preizkušene obrtnike za kompletno montažo kuhinje (vključno z vsemi aparati).... (SLONEP)
Ali lahko na en zračnik priključim dve napi? (Marko)
Zanima me, kaj mislite o tem, da bi izpuh od nape spodnje etaže pripeljal na podstrešje in ga priklopil na izpuh od zgornje nape, tako da bi imel potem samo en zračnik za obe napi. Gre za hišo, kjer je ena kuhinja v pritličju, druga v mansardi nad spodnjo kuhinjo. Če je to pametna rešitev, na kaj je treba biti pozoren? ... (SLONEP)
Kako najbolje zastekliti balkon? (stanovalec)
Pozdravljeni, zanima me vaš predlog, kako bi najbolje zasteklili balkon tako, da bi bil najbolje toplotno ter zvočno izoliran. S tem mislim kakšne materiale bi uporabili. Verjetno pa je smiselno izolirati tudi tla in strop. V mislih sem imel, da bi dal na tla še talno gretje.... (SLONEP)
Katere rože so primerne za zimski vrt? (Monika)
Katere rože so primerne za rast v zimskem zastekljenem vrtu, kjer je poleti kar vroče?... (SLONEP)
Kako v kmečko kuhinjo s štedilnikom in kmečko pečjo vključiti sodobne naprave? (TKlinar)
Nikjer ne zasledim ideje ureditve kmečke kuhinje v kombinaciji z zidanim štedilnikom na drva - in seveda kuhalno ploščo, mikrovalovno pečico, in drugimi sodobnimi napravami, ki sodijo zraven. Kuhinja mora biti uporabna tudi za večjo družino, z odprtino za kurjenje za kmečko peč, trpežnimi tlemi (ne za hojo v copatih) in večjo trpežno napo (ki se rabi v času kmečkih kolin, ob kuhanju v večjih posodah). V celoti namreč prenavljamo kmečko kuhinjo dimenzij cca 4 x 4 m.... (SLONEP)
Kako pregnati srebrne ribice? (Tin)
Pred kratkim smo kupili staro vendar adaptirano stanovanje, sedaj pa v kopalnici opažam vse polno zelo majhnih živalic sive barve, ki so podobne ribicam. Kje te živijo, s čim se hranijo in kako naj se jih rešimo?... (SLONEP)
Kako razporediti pohištvo v majhni dnevni sobi? (Anja)
Lep pozdrav. Z možem živiva v enosobnem stanovanju. Imam problem. Rada bi iz ene sobe naredila dve sobi. Dnevno sobo in spalnico. Nimam pa idej kako naj postaviva pohištvo. Soba je velika 17,68 m2. Pa ker planirava imeti še naraščaj pa sploh rabim pomoč. Ali imate kako številko osebe, ki bi mi znal svetovati? Hvala za odgovor! Anja... (SLONEP)
Kje kupiti ročaje za kuhinjske omarice? (tina)
Za novo kuhinjo iščem ročaje za kuhinjske omarice in predale, vendar je ponudba v naših trgovinah precej omejena. prosim za nasvet, kam naj se obrnem za večjo izbiro.... (SLONEP)
Kje je mogoče kupiti stropni ventilator? (Grega)
Pozdravljeni! Že nekaj časa iščem trgovino/prodajalca s stropnimi ventilatorji (3-4 kraki). Ali mi lahko kdo pomaga?... (SLONEP)
Kako odstraniti lepilo, ki ostane na vratih za plastično oblogo? (Mirjam)
V starem stanovanju imamo vrata, ki so prelepljena z nekakšno PVC oblogo. Same obloge ni težko odstraniti, bolj je problem, ker potem na vratih ostane lepilo. Zanima me, na kakšen način bi najlažje odstranili to lepilo, da bi lahko potem vrata prebarvali z barvo.... (SLONEP)
Katero drevo naj posadimo v notranjem prostoru hiše? (Katjuša)
V avli naše stanovanjske hiše imamo predviden prostor za drevo, ki bi raslo v prostoru. Prostor je zračen in svetel, zanima me, kakšne vrste drevo bi bilo za to primerno. Visoka naj bi bilo največ 4 do 5 metrov in imelo ozko krošnjo. Razmišljali smo o bambusu, kaj nam predlagate?... (SLONEP)
Kako skrbeti za sobno rožo gloxio? (teja)
Doma imam lončnico po imenu gloxia. Sedaj pa ne vem kako naj zanjo najbolj primerno skrbim. Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem. Lep pozdrav!... (SLONEP)
Kako očistiti bakreno napo? (Ana)
V počitniški hišici imamo v kuhinji kaminsko napo iz bakra. Pri montaži so na njej ostali številni prstni odtisi. Nevem kako bi jih očistila, ali obstaja za baker kakšno specialno čistilo.Hvala za odgovor!... (SLONEP)
Talno ogrevanje-zdravstveni vidik (Robert F.)
Pozdravljeni. V individualni novogradnji se odločam med radiatorskim in talnim ogrevanjem. Argumenti govorijo v prid talnemu ogrevanju. Vendar nikjer ne zasledim zdravstvenega vidika glede tega (vpliv na noge itd.). Prosim za hitre informacije. Hvala in lep pozdrav.... (SLONEP)
Kako meriti temperaturo talnega ogrevanja? (Karmen)
Zastavljam vprašanje glede vašega odgovora o temperaturi talnega ogrevanja z dne 13.11.2003 in sicer: kako lahko izmerimo temperaturo tal, če imamo keramične ploščice? Ali merimo izhodno temperaturo iz peči, ali temperaturo na števcu ob vstopu cevi v prostor ali na ploščicah in kako? Če npr. nastavimo temperaturo ob vstopu cevi v prostor na priporočeno temperaturo v odgovoru, nam talno ogrevanje ne segreje prostor niti na 20 stopinj C. Zato prosim, da natančneje opišete, kakšne morajo biti temperaturne nastavitve ob izhodu vira toplote pa do ploščic, da bo temperatura tal priporočljiva in da bo tudi temperatura prostora vsaj 20 stopinj C. Predvsem pa priporočilo, kje in kako merimo temperaturo tal?... (SLONEP)
Stran: 1 2
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog