Novice - Prodaja

Oglasno besedilo

Nov objekt D26 v Kranju: Medgeneracijsko sobivanje v centru Stražišča

Objavljeno dne 01.05.2024

Vseljivo: spomladi/poleti 2024

Kranj, eno najstarejših slovenskih mest, se ponaša z bogato zgodovino in kulturo. V zadnjem času pa mesto doživlja tudi urbanistično prenovo, katere del je tudi gradnja novega večstanovanjskega objekta D26. Na mestu, kjer je nekoč stal Tekstilindusov samski dom, ki je bil v ljudski govorici znan kot "kranjska sramota", se sedaj dviga sodoben stanovanjski objekt.

Zgodovina gradnje

Proces preobrazbe se je začel oktobra 2022 z rušenjem nekdanjega Tekstilindusovega samskega doma. V januarju 2023 so se začela gradbena dela, ki so dosegla pomemben mejnik v sredini junija, ko je bila na vrhu objekta postavljena smrekica – simbol, ki označuje, da je bila najvišja točka objekta dosežena. Trenutno se na objektu že postavljajo okna, notranje inštalacije pa so v polnem zamahu. Pričakuje se, da bo objekt vseljiv v sredini leta 2024.

   
*objekt marca 2023


Postavitev smrekice – 15.6.2023

 


Objekt avgusta 2023

Medgeneracijsko sobivanje v srcu Kranja

Stanovanjski kompleks D26, ki se nahaja v centru Stražišča na Delavski cesti, prinaša svežino in sodobnost v arhitekturno podobo mesta. S svojo čisto in jasno arhitekturo vabi k udobnemu in funkcionalnemu bivanju. Posebnost kompleksa je poudarek na medgeneracijskem sobivanju. Ideja je, da mlajše in starejše generacije ter gibalno ovirane osebe najdejo svoj dom pod isto streho, spodbuja pa tudi solidarnost med generacijami.

Lokacija

Lokacija stanovanjskega kompleksa D26 ponuja idealno kombinacijo mestnega in ruralnega življenja. Bližina starega mestnega jedra omogoča enostaven dostop do vseh pomembnih ustanov, kot so šole, vrtci, trgovine in športni objekti. Na drugi strani pa se v neposredni bližini ponuja veliko možnosti za rekreacijo in uživanje v naravi.

 

 

Zasnova objekta

Kompleks D26 bo sestavljen iz dveh ločenih objektov: večjega A in manjšega B. Skupno bo nudil 66 stanovanj, od tega 30 oskrbovanih. Oskrbovana stanovanja bodo prilagojena starejšim in gibalno oviranim osebam, medtem ko bodo preostala stanovanja namenjena predvsem mladim družinam in posameznikom. V kompleksu bo tudi polkletne shrambe, tehnični prostori in kolesarnica. Na voljo bo 97 parkirnih mest, zelene površine in otroško igrišče.

Stanovanja na voljo

Čeprav je večina stanovanj v kompleksu D26 že razprodanih, so na voljo še nekatera trosobna in štirisobna stanovanja v velikosti med 70m2 in 85m2. Pričakovanja glede povpraševanja so visoka, zato zainteresirane kupce vabimo, da se čim prej obrnejo na prodajni oddelek.

Prodaja:
Vladka Zovko
T: 040 305 491
M: [email protected]

Render (slika je simbolična)


Stanovanje avgusta 2023

D26 ni le nov stanovanjski kompleks. Je simbol prenove, rasti in solidarnosti, ki ga Kranj potrebuje. Ta projekt ne le obnavlja mestno arhitekturo, ampak tudi dušo mesta, poudarjajoč pomen medgeneracijskega sobivanja in sodelovanja.

*slika je simbolična

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog