Novice - Cene nepremičnin

novica

Cene SLONEP 1. četrtletje 2015: prodaja stanovanj

Objavljeno dne 14.04.2015

 

Opomba: izračun cen temelji na novi metodologiji.

Cene stanovanj v Ljubljani

V Ljubljani se je referenčna relativna cena stanovanj za prodajo v prvem četrtletju tega leta v primerjavi z zadnjim četrtletjem 2014 znižala le za 1 evro in sicer z 2200 na 2199 evra na kvadratni meter.

Pri primerjavi prodajnih cen posameznih tipov stanovanj s cenami prejšnjega četrtletja so pri garsonjeri, enosobnem, eno in polsobnem, dvosobnem, ter pet in večsobnem stanovanju cene nižje. Pri ostalih tipih stanovanj beležimo zvišanje cen.

Najbolj se je znižala cena eno in polsobnih stanovanj in sicer za 64 evrov na kvadratni meter. Največji dvig (za 120 evrov na kvadratni meter) cen pa najdemo pri štiri in polsobnih stanovanjih.

Cene stanovanj po regijah
 

 

Pri cenah prodaje stanovanj po regijah so se cene skoraj v vseh regijah glede na prejšnje četrtletje znižale. Izjema je le Koroška regija, kjer so se cene stanovanj dvignile za 11 evrov na kvadratni meter. Še vedno pa beležimo najvišji ceni pri prodaji stanovanj v Južno Primorski regiji  in Ljubljani (mesto), kjer dosegata 2199 oziroma 2180 evra na kvadratni meter.

 

Vir podatkov:

Statistična obdelava:

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog