Vprašanja - Cene nepremičninKaj pomeni cena na m2 za stara stanovanja?

VPRAŠANJE:

Zanima me, kaj pomeni cena stanovanja na m2 za stara stanovanja. Ali je to dejanska površina ali uporabna površina stanovanja? Primer: cena rabljenega stanovanja je 133.000 €, dejanska površina je 56 m2, uporabna pa 48 m2. Katera površina se šteje za ceno po kvadratnem metru?

(Don)


ODGOVOR:

Pri starih stanovanjih je pomembna cena stanovanja kot celote (s kletjo, balkonom, ložo,...), torej v vašem primeru 133.000 €. Cena na kvadratni meter je nepomembna, saj kupujete stanovanje, ne pa kvadratne metre stanovanja. Katero ceno postavi prodajalec za kvadratni meter je odvisno od njega, kot tudi kaj zajame v površino - samo stanovanjski del, ali tudi druge dele (ložo, balkon, shrambo,..).

Pri novogradnjah se cene posameznih delov stanovanja obračunavajo z različnimi faktorji (loža, klet, shramba,...). Vendar je za kupca in prodajalca tudi najbolj pomembna skupna cena, torej količina denarja, ki ga bo prejel prodajalec od kupca.

08.09.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog